Nieuwsbrief

Evenementen

    Geen evenementen

Geslacht baby blijkt tijdens echo regelmatig per ongeluk te worden verraden

Hoewel er tegenwoordig steeds meer ouders zijn die wel het geslacht willen weten tijdens de twintig wekenecho, zijn er ook stellen die dat bewust niet willen. Volgens protocollen vraagt de echoscopist voorafgaand aan het onderzoek wat hieromtrent de wensen van de ouders zijn, maar dat blijkt in sommige gevallen geen garantie te geven dat het geslacht ook daadwerkelijk een verrassing blijft voor het stel.

Professionals die een 20 weken echo maken van de zwangere buik van vrouwen blijken namelijk regelmatig het geslacht van de baby te verklappen, ook als de ouders dit niet willen weten. Tijdens de twintig weken echo, die met name als doel heeft eventuele medische problemen aan het licht te brengen, is het geslacht van de baby vaak al te zien. Aanstaande ouders die vooraf aangeven het geslacht niet te willen weten van hun ongeboren kind, worden soms toch door een verspreking van de echoscopist verrast.

Veelal gaat het om een verspreking en is er geen opzet in het spel. Toch zijn er ook gevallen bekend waarbij simpelweg niet geluisterd wordt naar de wensen van de ouders. De ervaring leert dat het het meest mis gaat wanneer stagiaires en artsen in opleiding de echo uitvoeren.

Voordat elke zwangere vrouw vanaf 2007 de twintig wekenecho vergoed kreeg, waren er veel minder ouders die het geslacht van hun baby wilden weten. Zij moesten in die periode nog zelf de echo betalen. Ongeveer negen op de tien ouders willen op dit moment weten wat het geslacht van hun kind op komst is.

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email