Nieuwsbrief

Evenementen

    Geen evenementen

Het prentenboek van 2018 is gekozen

Voorlezen wordt veel gedaan in gezinnen in Nederland. Bijna 98 procent van de ouders lezen hun kinderen voor en bijna altijd is dit de moeder. Favoriet tijdstip om voor te lezen is voor het slapen gaan.

Omdat het soms lastig is een goede keuze te maken voor een leesboek uit het overweldigende aanbod maakt een jury van jeugd bibliothecarissen elk jaar een selectie: de Prentenboek TopTien. Deze top 10 wordt bekend gemaakt en staan centraal tijdens de diverse activiteiten van de Nationale voorleesdagen.

In 2018 worden De Nationale Voorleesdagen 2018 georganiseerd van woensdag 24 tot en met 3 februari. Het doel van De Nationale Voorleesdagen is het voorlezen te stimuleren aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen.

Het belangrijkste criterium bij het kiezen van het Prentenboek van het Jaar is dat het boek zowel een goed verhaal als aantrekkelijke illustraties heeft maar ook voldoende aanknopingspunten biedt zodat er veel interactie met kinderen ontstaat die zij kunnen verwerken in hun spel.

Inmiddels is het prentenboek van 2018 bekendgemaakt en Ssst! De tijger slaapt is verkozen tot het prentenboek van 2018. In Ssst! De tijger slaapt worden kinderen uitgedaagd tot interactie, omdat de dieren in het boek hulp nodig hebben. Kinderen worden aangemoedigd deze dieren veilig over de tijger heen te krijgen door te blazen, te aaien, te wiegen en een slaapliedje te zingen.

De auteur van het prentenboek van 2018 is Britta Teckentrup, is een heel gewaardeerde Duitse illustratrice, schrijfster en beeldend kunstenaar. Teckentrup heeft ruim zeventig kinderboeken geschreven en geïllustreerd, die in meer dan twintig landen gepubliceerd werden.

Het boek is hier verkrijgbaar:

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email