Nieuwsbrief

Evenementen

    Geen evenementen

Nog 5 mythes over baby’s die niet kloppen

Veel van de wijsheden over baby’s van vroeger zijn tegenwoordig helemaal niet meer de waarheid.  Wat zijn die baby adviezen en waarom kloppen deze mythes niet meer? Eerder presenteerden we er al vijf, hieronder een nieuwe reeks van vijf.

Mythe: baby’s moeten ’s nachts wakker worden gemaakt om een luier te verwisselen

Luiers van tegenwoordig absorberen heel erg goed. Dus het is prima om je baby de hele nacht te laten slapen zonder zijn luier te wisselen. Echter, te lang een slechte luier dragen kan een blaasinfectie veroorzaken. Dus kijk daar mee uit en verschoon direct de luier na het wakkerworden. Vooral bij meisjes bestaat dit risico.

Mythe: het is gevaarlijk om je kind te laten vaccineren als hij verkouden of koortsig is

Een verkoudheid of lichte griep zal geen aanslag zijn op het immuunsysteem van je baby als reactie op een vaccinatie.

Mythe: gedurende de eerste maand van het leven van je baby, is het cruciaal dat je alle drinkflessen en spenen steriliseert.

In werkelijkheid is het van belang dat de de drinkflessen en spenen voor je baby nadat je het uit de verpakking haalt steriliseert. Hierna is het echter niet meer nodig, wassen met water en sop is voldoende. Baby’s worden namelijk blootgesteld aan veel meer bacteriën dan die over blijven op een goed schoongemaakte fles of speen.

Mythe: de veiligste manier voor een baby om te slapen is op de buik

In werkelijkheid is de veiligste slaappositie op de rug van de baby. In het verleden, waren dokters bezorgd dat kinderen zouden stikken als zij iets van melk zouden teruggeven of moesten overgeven als zij niet op hun buik of zij lagen. Wetenschappelijke studies hebben echter aangetoond dat bij een buik- of zijpositie het aantal verstikkingsgevallen juist hoger is.

Mythe: rijstebloem in de fles van je baby toevoegen helpt bij het (door)slapen

Wacht met het introduceren van vast voedsel, waaronder rijstebloem, totdat je baby 4-6 maanden oud is. Wetenschappelijk onderzoek suggereert dat baby’s die jonger zijn juist slechter slapen wanneer je rijstebloem in hun fles krijgen. Ook toont wetenschappelijk onderzoek een relatie aan tussen de vroege introductie van vast voedsel en obesitas op latere leeftijd.

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email