Nieuwsbrief

Evenementen

    Geen evenementen

Ouders geven kinderen angst om te vallen

Vandaag de dag zijn wij als ouders veel voorzichtiger met onze kinderen in vergelijking met toen onze eigen (groot)ouders. Waar kinderen vroeger viel buiten speelden en ongelukjes daarbij heel normaal waren denken ouders nu vaak: ik hou ze maar thuis want dan gebeurt er niets. Pas op, niet vallen!’ is iets wat je jezelf als ouder of andere ouders continu hoort zeggen. Terwijl kinderen heel flexibel zijn en het niet erg is als er een keer iets gebeurt.

Doordat ouders nu banger zijn dat hun kind iets overkomt, nemen kinderen deze angst over. En juist dat blijkt schadelijk voor een kind. Elke week krijgen circa 700 kinderen na een val tijdens de gymles eerste hulp. Vaak zijn dit juist de kinderen die bang zijn om te vallen en daardoor verkrampen.

Kinderen zouden weer meer de vrijheid moeten krijgen om te leren vertrouwen op hun bewegingen. Leer ze dus bijvoorbeeld dat ze op de stoep mogen rennen, of in een park of bos. Kinderen spelen en bewegen echter steeds minder en zitten steeds meer. Zo zijn er minder speelpleintjes, ook zijn er in de buurt van steden weinig bossen om in te ravotten. Ouders zouden dus meer hun best moeten doen om kinderen op een veilige plek hun beweging te laten krijgen.

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email