Nieuwsbrief

Evenementen

  Geen evenementen

Waar let ik op bij het kopen van een buikband?

Het dragen van een buikband

Er zijn veel verschillende buikbanden te koop, die in te delen zijn naar twee soorten: een decoratieve buikband die je over je kleding heen draagt en een buikband die je onder je kleding draagt en ondersteuning geeft wanneer deze steeds zwaarder wordt. Een decoratieve buikband is niet bedoeld om steun te geven, maar is bedoeld om je buik om een leuke manier te accentueren. Heb je echt last van je rug en behoefte aan voldoende steun, dan is een ondersteunende buikband geschikt. Een ondersteunende buikband draag je over je zwangerschapslingerie en onder je kleding. Ook wanneer je last hebt van bandenpijn kan een ondersteunende buikband verlichting bieden. Let wel op, omdat een ondersteunende buikband heel strak om je buik en je spieren slap maakt, is het advies om deze buikband niet de hele dag te dragen. Gebruik van een ondersteunende buikband is alleen bedoeld op momenten dat het echt nodig is. Dit kan zijn wanneer je gedurende een lange periode moet staan of lopen.

Kooptips voor een buikband

Om ervoor te zorgen dat je een goede buikband aanschaft zijn hieronder een aantal kooptips voor je op een rijtje gezet:

 • Buikbanden zijn meestal verkrijgbaar in één maat, die geschikt is voor alle buiken. Let er daarom goed op of het materiaal goed rekbaar is zodat hij gedurende je hele zwangerschap goed past.
 • Het is beter om geen buikband met naden aan te schaffen, omdat de kans groter is dat een buikband met naden scheurt wanneer je buik groter groeit. 
 • Wanneer je kiest voor een decoratieve buikband met een opdruk, let dan bij de aanschaf op of de odpruk niet loslaat of beschadigt wanneer je de buikband flink oprekt.
 • Wanneer je een decoratieve buikband koopt, is het slim om er direct een aantal te kopen in verschillende kleuren of met verschillende prints. Het is een relatief goedkope oplossing om dezelfde outfit net weer even een andere twist te geven.
 • Een decoratieve buikband koop je over het algemeen bij (online) winkels met zwangerschapskleding. Een ondersteunende buikband koop je in speciaalzaken met zwangerschapslingerie.

Bekende merken buikband

Wil je weten welke merken er van buikbanden zijn en waar deze merken voor staan? Hieronder vind je een overzicht:

 • Noppies: Noppies ontwerpt al ruim twintig jaar comfortabele en trendy kleding voor zwangere vrouwen en hun kinderen. Behalve kleding, verkoopt Noppies ook diverse accessoires die het even van de zwangere vrouw een stuk comfortabeler maakt. Noppies is hét merk voor elke zwangere vrouw met een eigen stijl. Noppies verkoopt met liefde gemaakte items, waaronder bijzonder mooie zwangerschapsshirts en buikbanden. Noppies heeft meer dan 2.000 verkooppunten in meer dan 50 landen en kan ook online worden gekocht.
 • Carriwell: Carriwell is al meer dan 15 jaar een begrip op het gebied van comfortabele en ondersteunende zwangerschapslingerie, zwangerschapsnachtkleding en buikbanden. Carriwell zwangerschapslingerie is geschikt voor elke zwangere vrouw en gespecialiseerd op borstvoeding. De functionele zwangerschapslingerie van Carriwell kan zodoende zowel tijdens als na de zwangerschap worden gedragen. De designs van Carriwell kenmerken zich door het gebruik van zachte en naadloze materialen. Carriwell is een betaalbaar merk voor veel comfort.
 • Esprit: Zwangerschapskleding en zwangerschapsaccessoires van Esprit zorgen ervoor dat tijdens je zwangerschap, wanneer alles verandert, je je persoonlijke look kunt behouden. De zwangerschapsmode van Esprit is vrouwelijk, accentueert het figuur en is kleurrijk. De comfortabele buikbanden van Esprit maken het leven van de zwangere vrouw daarbij nog wat comfortabeler.
 • Mama Band: Mama Band verkoopt kwalitatieve hoogwaardige buikbanden waarmee je je zwangere buik extra onder de aandacht brengt en daarbij bijzonder comfortabel zitten. De buikbanden van Mama Band bevatten veel stretch en groeien mee met je zwangere buik. Omdat de buikbanden ook mooi verpakt zijn is deze buikband ook heel geschikt om aan iemand anders cadeau te geven.
 • Anita maternity: Anita heeft meerdere collecties, waaronder Anita maternity. Anita biedt zwangere vrouwen en borstvoedende moeders trendy lingerie, nachtkleding en badmode met een bijzondere pasvorm, design en functie. tijdens de zwangerschap. De buikbanden van Anita ondersteunen tijdens je zwangerschap niet alleen je buik, maar ook je rug, waardoor je eventuele rugpijn tegengaat.
Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email