Nieuwsbrief

Evenementen

    Geen evenementen

Waar let ik op bij het kopen van een stoelverhoger?

Wat is een stoelverhoger

Wanneer je kind niet meer past in een kinderstoel, maar een gewone eettafelstoel nog te groot is, dan kan een stoelverhoger een tijdelijke, goede oplossing zijn. Met een stoelverhoger kan je kind in een gewone eettafelstoel mee-eten aan tafel. Er bestaan stoelverhogers die je bevestigd met riempjes aan een stoel. Je kunt deze variant soms aan twee kanten gebruiken en in hoogte verstellen. Er bestaan ook stoelverhogers die je ook wel opzetstoelen noemt. Je bevestigt deze op de bovenrand van de rugleuning van een gewone eettafelstoel, ook steunt hij aan de onderkant op de zitting van de gewone eettafelstoel en wordt hij met een riempje vastgezet.

Kooptips voor een stoelverhoger

Om ervoor te zorgen dat je een veilige stoelverhoger aanschaft zijn hieronder een aantal kooptips voor je op een rijtje gezet:

  • Check of het materiaal van de stoelverhogers lichtgewicht is en afwasbaar. Je wilt de stoelverhoger immers makkelijk schoon kunnen maken, maar ook zo mee kunnen nemen buitenshuis, bijvoorbeeld wanneer je buiten de deur eet.
  • Let op dat er antislipmateriaal aan de onderkant van een stoelverhoger bevestigd is, dit maakt dat hij steviger op een gewone eettafelstoel kan worden bevestigd.
  • Indien je kiest voor een opzetstoeltje, ga dan goed na of deze variant van de stoelverhoger goed past op de gewone eettafelstoel die bij jou thuis staat. Niet alle eettafelstoelen zijn namelijk geschikt om er een opzetstoel op te bevestigen.

Wanneer je eenmaal een stoelverhoger hebt aangeschaft, houd dan goed het maximum gewicht in de gaten wat het kan dragen en gebruik de stoelverhoger alleen op stoelen die daarvoor geschikt zijn en stabiel genoeg zijn.

Bekende merken stoelverhoger

Wil je weten welke merken er van stoelverhogers zijn en waar deze merken voor staan? Hieronder vind je een overzicht:

  • Mykko: Mykko is al jarenlang een betrouwbaar merk voor jonge ouders en probeert telkens weer producten te ontwikkelen die ouders optimaal ondersteunen bij het grootbrengen van hun baby’s en jonge kinderen. Het assortiment van Mykko bestaat inmiddels uit een groot aantal producten op het gebied van voeding (waaronder stoelverhogers), verzorging, hygiëne en veiligheid voor kinderen. Mykko neemt alleen producten in haar assortiment op die voldoen aan de Europese veiligheidsnormen. Bekijk hier Mykko stoelverhogers.
  • Béaba: Béaba biedt een breed assortiment aan innovatief verzorgingsproducten en ook stoelverhogers van hoge kwaliteit waar ouders heel blij van worden. Béaba vindt het van groot belang zeer kwalitatieve producten te produceren: veilig, kwalitatief en met een beetje Béaba magie.  Béaba biedt producten in verschillende prijsklassen, designs en stijlen. Zo vindt elke ouder bij Béaba producten die voldoen aan hun persoonlijke, speciale wensen. Bekijk hier Béaba stoelverhogers.
  • Bumbo: Bumbo heeft een divers productaanbod. De producten van Bumbo sluiten aan op alle fases in de ontwikkeling van zwangerschap tot geboorte en opgroeiend van baby tot peuter en kleuter. De producten van Bumbo zijn ergonomisch gevormd en comfortabel zacht. De stoelverhoger van Bumbo helpt je kind op de juiste manier op een (eetkamer)stoel te zitten. De Bumbo stoelverhoger zorgt ervoor dat je kindje op de juiste hoogte aan tafel met de rest van het gezin. Bekijk hier Bumbo stoelverhogers.
  • KEES: De producten van KEES zijn gemaakt van de beste materialen. Zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit, blijft een correcte prijs/kwaliteitverhouding bij KEES een prioriteit. KEES biedt een breed assortiment producten voor je kindje: van kinderwagen tot campingbedjes en stoelverhogers of -verlagers. De stoelverhoger van KEES wordt de boosterseat genoemd. De boosterseat van KEES is gemakkelijk op te vouwen en daardoor ideaal op mee te nemen op vakantie. Bekijk hier KEES stoelverhogers.

Ben je niet op zoek naar een specifiek merk voor je stoelverhoger of wil je verschillende merken vergelijken, bekijk hier dan alle merken stoelverhogers.

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email