Nieuwsbrief

Evenementen

    Geen evenementen

7 dingen die zwangere vrouwen echt willen horen

Het lijkt soms wel dat hoe groter je buik wordt, hoe meer ongevraagd advies je krijgt. Zowel van mensen die dichtbij je staan als wildvreemden. Hoewel het vaak heel goed bedoeld is, is het niet altijd echt constructief.  Dezelfde uitspraken komen de hele dag voorbij als ‘Slaap nu het nog kan’ en ‘Je eet nu voor twee’. Na de zoveelste keer kan het behoorlijk vervelend worden. En het helpt de aanstaande moeder niet, in tegendeel. Wat willen zwangere vrouwen dan wel echt horen vanuit hun omgeving?

Hoe het echt voelt als je zwanger bent

Mensen zouden eerlijk moeten zijn over hoe zwanger zijn echt voelt. Zwangerschap is niet altijd een mooi en fijn ding zoals nu wel vaak gesteld wordt. Misselijkheid, huidproblemen, extra haargroei en andere bijeffecten. Vrouwen hebben het gevoel dat er iets mis met ze is wanneer ze niet elk onderdeel leuk vinden van hun zwangerschap, terwijl het compleet normaal is maar men niet altijd eerlijk over is.

Dat je om hulp kunt en moet vragen wanneer je baby er is

Elke moeder wil de beste moeder zijn van de wereld en alles doen wat haar kleintje verdient. Maar niemand vertelt je dat een geweldige moeder zijn niet betekent dat je altijd alles in je eentje hoeft te doen. Hulp accepteren – of er zelfs om vragen wanneer nodig – kan een groot verschil maken.

Dat het fijn is als zwangerschap even niet onderwerp van gesprek is

Hoewel de overweldigende interesse in je zwangerschap heel attent is is het ook heel fijn dat het onderwerp van gesprek ook van tijd tot tijd verandert. Alleen al om je te kunnen herinneren dat je identiteit meer behelst dan alleen moeder zijn.

Dat borstvoeding geven lastig is

Hoewel borstvoeding geven een natuurlijke vorm is van het voeden van je kindje, betekent dit niet dat het daarmee automatisch een tweede natuur is voor een moeder. Borstvoeding geven kan erg pittig zijn in het begin en zowel de moeder als kind hebben tijd nodig om het te leren. Veel vrouwen kunnen behoorlijk overstuur zijn en het zichzelf soms zelfs kwalijk nemen als borstvoeding een stuk lastiger blijkt dan verwacht. Hoe fijn zou het dan zijn om vooraf te horen dat de eerste weken lastig en pijnlijk is, ook al leg je je baby wel op de juiste wijze aan.

Dat je last kunt krijgen van Baby Blues en een Postpartum Depressie

Na je bevalling zijn je hormonen uit balans. In combinatie met weinig slaap en de komst van een kleintje die je hele leven op zijn kop zet is het niet ongewoon dat nieuwe moeders last hebben van de baby blues. De eerste maanden zijn zwaar. Informatie over wat baby blues inhoudt is extreem belangrijk. En wat de symptomen zijn van postpartum depressie wat nog veel ernstiger is en het ook noodzakelijk is dat de moeder een arts bezoekt om hierbij hulp te krijgen.

Hoe een baby impact kan hebben op de relatie met je partner

Een kind krijgen kan de relatie met je partner onder druk zetten. Het is fijn om dat vooraf te weten zodat jij en je partner hier ook rekening mee kunnen houden.

Bevallen is geen eitje

Zwangere vrouwen worden vaak ontzien als het gaat om hoe een bevalling daadwerkelijk verloopt. Het is echter beter om dit niet te verhullen maar open te zijn over ervaringen. De bevalling kan eng, riskant en pijnlijk zijn maar hoe zwaar het ook is het is het compleet waard. Wat realistische informatie op het gebied van bevallen is dus iets goeds.

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email