Nieuwsbrief

Evenementen

    Geen evenementen

Zwangere vrouwen moeten worden aangemoedigd tot meer lichaamsbeweging

Prikkelbare zwangere vrouwen die gevoelig zijn voor aanvallen van vermoeidheid worden aangemoedigd tot het nemen van meer lichaamsbeweging. Een Psychologie en Gezondheid rapport concludeert dat een work out de stemming van aanstaande moeders kan verbeteren en kan helpen om het niveau van vermoeidheid te verminderen. Onderzoekers stuurden inactieve zwangere vrouwen een week naar een work out interventieprogramma en zagen significante verbeteringen in hun stemming tijdens de cursus. De onderzoekersAnca Gaston en Harry Prapavessis aan de University of Western Ontario, zagen ook verminderde niveaus van vermoeidheid.

Terwijl postpartum stemmingsstoornissen zoals postnatale depressie op grote schaal worden erkend, is het aantal gevallen van depressie, angst en vermoeidheid eigenlijk hoger tijdens de zwangerschap dan na de zwangerschap, meldt Science Daily. De auteurs benadrukken dat kinderen van moeders die depressief of angstig zijn tijdens de zwangerschap hogere cortisol niveaus hebben bij de geboorte en puberteit, verminderde cognitie vaardigheden en een groter risico op ontwikkelingsstoornissen en psychische stoornissen. Daarnaast heeft vermoeidheid tijdens zwangerschap een relatie met een verhoogd risico op een keizersnede, verstoorde slaap en een negatieve invloed op de lichamelijke en geestelijke gezondheid.

Onderzoekers geloven dat de work outs zelfs voordelen voor de gezondheid van het kind hebben die doorgaan tot in de volwassenheid, zoals het verlagen van het risico op hart-en vaatziekten, beroertes, diabetes en hypertensie. Het hart is een spier, en net als andere spieren, wordt het sterker door conditionering. En als het sterker wordt , zal de hartslag dalen, zodat het hart minder inspanning nodig heeft om dezelfde hoeveelheid bloed rond te pompen.

Omdat effectieve interventies talrijke gezondheidsvoordelen kennen, is het de aanbeveling van de onderzoekers dat zwangere vrouwen moeten worden aangemoedigd om deel te nemen aan regelmatige lichaamsbeweging om zowel hun psychische als lichamelijke welzijn te verbeteren. De onderzoekers stellen dan ook dat, als gevolg van misvattingen over de veiligheid van lichaamsbeweging tijdens de zwangerschap, het belangrijk is dat men zich beter gaat inspannen om vrouwen, hun gezinnen en de prenatale gezondheidswerkers te onderwijzen in de voor-en nadelen verbonden aan lichaamsbeweging tijdens de zwangerschap.

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email