Win de leestip!

Zwanger en ouder verloot 3 exemplaren van Kinderboekenweek Gouden penseel boek "Fabeldieren" onder haar trouwe lezers en lezeressen. Volg ons op Twitter  en Facebook  om kans te maken op een van de 3 exemplaren!
Leestip
  • Fabeldieren

    Fabeldieren

    Fabeldieren van Ludwig Volbeda heeft dit jaar het Gouden Penseel 2019 gewonnen van de Kinderboekenweek. Het juryrapport luidt: “Dit boek nam direct al een bijzondere plek in op de jurytafel. Het grote formaat met de grote kop op de voorzijde maakt meteen nieuwsgierig. Over draken, eenhoorns, griffioenen en nog veel meer. Laat maar zien dan! […]  Lees verder »
Nieuwsbrief

Evenementen

    Geen evenementen

Allochtone moeders maken steeds meer gebruik van kraamzorg

Veel vrouwen die in Nederlands bevallen maken vervolgens gebruik van kraamzorg. Dit is echter minder het geval bij vrouwen van allochtone afkomst dan bij autochtone vrouwen, hoewel het gebruik onder vrouwen van allochtone afkomst wel aan het toenemen is.

In de periode  2010-2011 maakte bijna 96%van de autochtonen moeders na de bevalling gebruik van kraamzorg. Van de vrouwen met een niet-westers allochtone achtergrond maakte een kleiner percentage gebruik van kraamzorg, namelijk 89%. Ook gebruikten niet-westers allochtone vrouwen aanzienlijk minder uren kraamzorg, namelijk 29 ten opzichte van 41,9 uur die autochtone vrouwen gemiddeld afnamen.

Het aandeel vrouwen met een niet-westers allochtone achtergrond dat kraamzorg afnam na de bevalling is wel toegenomen. Waar in de periode 2001 tot 2003 nog slechts 77% van de niet-westers allochtone vrouwen kraamzorg afnamen, ligt dit in de periode 2007 tot 2009 rond de 90%.

 

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email