Nieuwsbrief

Evenementen

    Geen evenementen

Crowdbirthing is de nieuwe trend

De nieuwste trend op het gebied van bevallen is crowdbirthing oftewel: bevallen in de aanwezigheid van minimaal 8 aanwezigen waaronder je partner, familie en alle vrienden die er graag bij zijn.

Inmiddels is crowdbirthing in Groot-Brittannië een hit aan het worden. Jonge moeders blijken uit een survey die is uitgezet door Channel Mum onder 2000 vrouwen, dat vooral jonge vrouwen gemiddeld 8 mensen mee willen nemen in de verloskamer. Dit is een groot verschil met vroeger, waarbij vrouwen slechts 1 persoon bij de bevalling hadden en dat was de vroedvrouw.

Oorzaak hiervan is dat de jongere generatie op diverse gebieden gewend is veel meer te delen met de buitenwereld, de stap naar de geboorte van hun kind is dan sneller gemaakt. Siobhan Freegard, oprichter van Channel Mum zegt hierover: “Veel vrouwen zien hun bevalling als hun grootste prestatie en willen dit graag delen met dierbaren.”

Het delen van de bevalling met meer mensen maakt een bevalling echter ook meer stressvol voor de aanstaande moeders en leidt bijvoorbeeld tot het weigeren van pijnbestrijding terwijl de vrouw dat misschien liever wel had gehad, maar nu bang is om veroordeeld te worden.

Volgens de survey, zijn de moeders en schoonmoeders de meest populaire aanwezigen tijdens crowdbirthing.

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email