Win de leestip!

Zwanger en ouder verloot 3 exemplaren van Kinderboekenweek Gouden penseel boek "Fabeldieren" onder haar trouwe lezers en lezeressen. Volg ons op Twitter  en Facebook  om kans te maken op een van de 3 exemplaren!
Leestip
  • Fabeldieren

    Fabeldieren

    Fabeldieren van Ludwig Volbeda heeft dit jaar het Gouden Penseel 2019 gewonnen van de Kinderboekenweek. Het juryrapport luidt: “Dit boek nam direct al een bijzondere plek in op de jurytafel. Het grote formaat met de grote kop op de voorzijde maakt meteen nieuwsgierig. Over draken, eenhoorns, griffioenen en nog veel meer. Laat maar zien dan! […]  Lees verder »
Nieuwsbrief

Evenementen

    Geen evenementen

Borstvoeding rijker aan bacteriën dan gedacht

borstvoedingNieuw wetenschappelijk onderzoek, uitgevoerd in Spanje, heeft aangetoond dat de eerste melk die vrouwen na de bevalling produceert, het zogenaamde colostrum, meer dan 700 soorten bacteriën bevat. Dit is veel meer dan initieel gedacht.

Bacteriën die in het colostrum werden gevonden waren bacteriën uit geslachten als Weissella, Staphylococcus, Streptococcus en Lactococcus. In de moedermelk die later na de bevalling, tussen de eerste en zesde maand, wordt geproduceerd werden voornamelijk bacteriën aangetroffen die in de mond leven, zoals Leptotrichia en Prevotella.

Uit het onderzoek blijkt verder dat borstvoeding van vrouwen met overgewicht, vrouwen die tijdens de zwangerschap meer dan gemiddels aanomen en vrouwen die met een keizersnede bevallen (tenzij niet gepland) minder divers is.

Het is overigens nog niet geheel duidelijk welke rol de diversiteit aan bacteriën die de baby door borstvoeding binnenkrijgt, speelt. De vervolgstap van het onderzoek is te achterhalen of de bacteriën het kindje bijvoorbeeld helpen bij het verteren van de melk of, nog belangrijker, bepalend zijn in de ontwikkeling van het immuunsysteem van de baby ter verkleining van de kans op allergieën, astma en autoimmuunziekten,

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email