Win de leestip!

Zwanger en ouder verloot 3 exemplaren van Kinderboekenweek Gouden penseel boek "Fabeldieren" onder haar trouwe lezers en lezeressen. Volg ons op Twitter  en Facebook  om kans te maken op een van de 3 exemplaren!
Leestip
  • Fabeldieren

    Fabeldieren

    Fabeldieren van Ludwig Volbeda heeft dit jaar het Gouden Penseel 2019 gewonnen van de Kinderboekenweek. Het juryrapport luidt: “Dit boek nam direct al een bijzondere plek in op de jurytafel. Het grote formaat met de grote kop op de voorzijde maakt meteen nieuwsgierig. Over draken, eenhoorns, griffioenen en nog veel meer. Laat maar zien dan! […]  Lees verder »
Nieuwsbrief

Evenementen

    Geen evenementen

Combinatie werk en ouderschap blijft lastiger voor vrouw dan man

Uit onderzoek van de Universiteit van Colorado blijkt dat vrouwen het helaas nog altijd lastiger vinden dan voor mannen om hun identiteit m.b.t. het ouderschap en werk optimaal te combineren. Achtergrond hiervan is dat de culturele stereotypes van de ideale moeder nog te snel conflicteren in met de stereotypes van de ideale medewerker.

Voor mannen geldt dit juist niet. Het stereotype van de ideale mannelijke medewerker is namelijk dat hij nog altijd wordt gezien als de broodwinner van het gezin en dit leidt tot weinig conflict met de invulling van de rol als ouder. Ook werd vastgesteld dat vrouwen vinden dat ze het slechter doen als ouder en dat dit interne psychologisch conflict één van de belangrijkste problemen zou kunnen zijn voor vrouwen bij het uitbouwen van een succesvolle carrière.

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email