Nieuwsbrief

Evenementen

    Geen evenementen

De 5 belangrijkste tips bij het kopen van een kinderwagen

De ene vrouw die zwanger heeft als ze drie maanden zwanger is al een volledige baby uitzet in huis gehaald, terwijl de andere zwangere hier rustig mee wacht tot in de laatste weken. Een wandelwagen behoort waarschijnlijk tot één van de duurste aankopen die je gaat doen voor de komst van je baby. Behalve naar het merk, de vormgeving en de kleur te kijken is het ook handig op wat praktische zaken te letten. De 5 belangrijkste tips vind je hieronder.

1. Welke banden?
Ben je van plan dagelijks boodschappen te doen met je baby in de kinderwagen? Of ga je de kinderwagen voornamelijk gebruiken voor het halen van een frisse neus samen met je kleintje? Wil je er het bos mee in kunnen? Of misschien zelfs het strand op? Let op de banden die onder de wagen zitten:

  • Luchtbanden: luchtbanden zijn erg comfortabel voor jou én voor je kindje. De luchtbanden zorgen voor veel demping waardoor je geen last hebt van een ongelijke ondergrond. Ideaal voor in het bos of op het strand! Toch hebben luchtbanden ook een nadeel, ze kunnen namelijk lek gaan.
  • Massieve banden: massieve banden zijn vaak klein en zie je veel bij compacte stadskinderwagens. Wanneer de voorste twee banden van een kinderwagen massief zijn, is de kinderwagen erg wendbaar en heel gemakkelijk te besturen. Ideaal voor een drukke winkelstraat of smalle winkelpaden! Ze zijn allen wat minder comfortabel dan banden die gevuld zijn met lucht of foam omdat de harde massieve banden minder dempend zijn.
  • Foambanden: foambanden zijn gevuld zijn met schuim. Het grote voordeel van deze banden voor een kinderwagen is dat ze niet lek kunnen gaan. Bovendien bieden ze een prima demping.

2. Gaat het inklappen gemakkelijk?
De kans is groot dat de kinderwagen vaak mee moet in de auto. Iedere keer zal de kinderwagen dan ingeklapt moeten worden. Erg belangrijk dus, dat dit makkelijk gaat en dat de wagen niet te zwaar voor je is. Ook slim om erop te letten of de kinderwagen überhaupt in je auto pas, zeker als je auto niet zo groot is. Vaak mag je dit wel even proberen bij de winkel waar je de wagen koopt. En ook al heb je wel een grote auto, het is altijd handig als de ingeklapte wagen niet te veel ruimte in beslag neemt in je kofferruimte, praktisch als je met de auto op vakantie gaat!

3. Reiswieg en zitje
Een kinderwagen bestaat vrijwel altijd uit het zitje dat geschikt is vanaf ongeveer een half jaar en het onderstel. Voor eerste periode koop je een reiswieg die op ditzelfde onderstel past. Als je met je zwangere buik in de winkel staat ben je vaak vooral bezig met de beginfase die zal komen en ben je geneigd voornamelijk naar de vormgeving van de reiswieg te kijken. De meeste baby’s passen hier echter maar in tot maximaal een half jaar. Het is daarom slimmer om te kijken hoe mooi je het zitje vindt, want deze zul je veel langer gebruiken dan de reiswieg.

4. Autostoeltje (Maxi-Cosi)
Vind je het handig het autostoeltje op het onderstel van je kinderwagen te kunnen klikken, voor een vlugge boodschap? Vraag dan aan de verkoper of er adapters verkrijgbaar zijn bij de wagen die dit mogelijk maken.
Maar zie het autostoeltje niet als een vervanger van de reiswieg, over het algemeen wordt aangeraden een baby niet langer dan twee uur achter elkaar in een baby-autostoeltje te laten liggen. Daarna moet de baby namelijk de ruimte krijgen even de armpjes en beentjes te strekken en de rugspieren te gebruiken.

5. Heb je al die accessoires echt nodig?
In een babywinkel kun je helemaal overrompelt worden door een verkoper die je van alles adviseert, omdat het ‘zo handig’ is als je straks een baby hebt. Zo zijn bij een kinderwagen allerlei accessoires verkrijgbaar, zoals een regenhoes, voetenzak, parasol of extra boodschappenmand. Vraag je af hoe groot de kans is dat je ze nodig hebt. Aan een lekker warme gevoerde voetenzak heb je weinig als het hoogzomer tegen de tijd dat je hem nodig hebt. Later bijkopen kan altijd nog. En wil je echt die bijpassende luiertas of is een goedkopere (merkloze) tas ook goed genoeg?

Kinderwagens variëren van ± 250 tot 1500 euro. Naast een groot verschil in prijs is er ook een groot verschil in comfort, veiligheid en gebruiksgemak. Ga dus op zoek naar een voor jou goede prijs-kwaliteit verhouding en stel je budget vast voordat je de winkel binnenstapt.

Bron: Babypark en Mens-en-gezondheid.infonu

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email