Nieuwsbrief

Evenementen

    Geen evenementen

Tips om ontspannen te vliegen met je kind

Op vakantie met het vliegtuig is soms al spannend, laat staan als je je kinderen meeneemt. Vliegen met kinderen is echter in het geheel daarom niet uitgesloten. 

Bijgaand een aantal tips om een vliegreis met kinderen zo prettig en ontspannen mogelijk te maken, zowel voor de ouders als de kinderen.

  • Zorg voor voldoende afleiding voor onderweg: Omdat kinderen zich snel zullen vervelen in een vliegtuig, is het handig dat je verschillende spullen meeneemt voor het nodige vermaak. Denk aan kleurboeken, kleurpotloden, spelletjes en boekjes. Neem voldoende verschillende speeltjes in, zodat je kindje kan variëren.
  • Aangepaste kleding en slaapspullen: Aan boord van een vliegtuig kan het erg koel worden. Neem zodoende voldoende truien of eventueel een dekentje mee in je handbagage. Ook opblaasbare kussentjes zijn handig om mee te nemen om het slapen in het vliegtuig comfortabeler te maken.
  • Snoepje: Een zuigsnoepje is handig om te geven tijden het opstijgen en het landen, zodat de oren van je kinderen minder pijn doen, daarbij is het een goede afleider om eventuele spanning te voorkomen. Baby’s laat je het beste wat drinken tijdens het opstijgen en landen.
  • Vochtige doekjes mee: Vochtige doekjes komen altijd van pas om vlekken te verwijderen en om handen en snoeten te poetsen.
  • Maaltijden eerder laten bedienen: Je kunt aan het vliegpersoneel vragen om je kinderen eerder hun maaltijd te bedienen, zodat je hun kan helpen bij het eten voordat je erna je eigen maaltijd krijgt waar je rustiger van kunt genieten. Neem ook rietjes mee om het drinken makkelijker te maken, die zijn meestal niet aanwezig in het vliegtuig.
  • Verzorging voor baby’s: Neem voor je baby altijd meer dan voldoende pampers en een verschoningsdoek mee en wat extra schone kleding in geval van een ongelukje. Neem ook genoeg babyvoeding mee om de vlucht te overbruggen. Tot slot: een opvouwbare buggy mag je het toestel in meenemen, omdat die passen in de cabines voor handbagage. Een grotere buggy zal in het ruim van het vliegtuig geladen moeten worden en geef je af bij binnenkomst.

Fijne vliegreis!

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email