Win de leestip!

Zwanger en ouder verloot 3 exemplaren van Kinderboekenweek Gouden penseel boek "Fabeldieren" onder haar trouwe lezers en lezeressen. Volg ons op Twitter  en Facebook  om kans te maken op een van de 3 exemplaren!

Leestip

  • Fabeldieren

    Fabeldieren

    Fabeldieren van Ludwig Volbeda heeft dit jaar het Gouden Penseel 2019 gewonnen van de Kinderboekenweek. Het juryrapport luidt: “Dit boek nam direct al een bijzondere plek in op de jurytafel. Het grote formaat met de grote kop op de voorzijde maakt meteen nieuwsgierig. Over draken, eenhoorns, griffioenen en nog veel meer. Laat maar zien dan! […]  Lees verder »

Nieuwsbrief

Evenementen

    Geen evenementen

Hoe neem ik de temperatuur op bij mijn baby?

Je baby temperaturen

Om je baby te temperaturen, leg je hem op de commode en doe je zijn luier uit. Je reinigt de (digitale) thermometer met een watje met keton alcohol (96%) en zet hem vervolgens aan. Eventueel doe je wat vaseline op het meetpunt van de thermometer, zodat hij makkelijke naar binnen glijdt wat prettiger kan zijn voor je baby.

Rectaal temperaturen

Het meten via de anus geeft namelijk de meest betrouwbare weergave van de temperatuur van je kindje in tegenstelling tot de mond of het oor.

Laat de thermometer vervolgens voorzichtig in de anus van je baby glijden. Bij het temperaturen moet je ervoor zorgen dat de thermometer diep genoeg in de anus zit. De thermometer zit diep genoeg wanneer het hele metalen stukje, dat is circa 2 cm, in de anus zit. Wacht dan totdat de meting klaar zijn. De meeste digitale thermometers geven dit aan middels een piepje. Haal dan de thermometer voorzichtig uit de anus van je baby, bekijk de temperatuur en reinig de thermometer dan opnieuw met een watje met keton alcohol (96%).

Voor het temperaturen gebruik je bij voorkeur een digitale thermometer, die alleen voor je kindje (en niet voor jou) wordt gebruikt die voor rectaal (anus) gebruik bedoeld is.

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email