Nieuwsbrief

Evenementen

  Geen evenementen

Hoe maak je het als ouder wat makkelijker voor jezelf?

zwkledingAls ouder ben je altijd bezig: met je werk, met je kind(eren), met sociale dingen of met het huishouden. En het is gewoon nooit klaar. Om te voorkomen dat je continu het gevoel hebt de eindjes aan elkaar te knopen en geen rust voelt, is het belangrijk dat je het op sommige fronten van jezelf best wat rustiger aan mag doen. Wees een relaxte ouder!

De truc? Leg de lat iets lager op bepaalde punten. Je omgeving zal er niks van merken, maar jij des te meer, omdat het je een hoop rust oplevert. Je hoeft echt niet al deze tips in één keer toe te passen. Kies er 1 of meer die je aanspreken en probeer het uit of het voor je werkt en oplevert. 

Hoe maak je het als ouder makkelijker voor jezelf?

 • Laat je kinderen niet 1 maar 2 dagen achter elkaar dezelfde kleding dragen (met of zonder vlekken) en verwissel alleen de romper of het ondergoed. Alleen in echt extreme gevallen maak je een uitzondering.
 • Zorg ervoor dat je minstens 1 keer per week een dag hebt waarop je het avondeten alleen maar hoeft op te warmen. Kant en klare pannenkoeken, iets wat in de magnetron kan of een diepvriesmaaltijd zijn hiervoor heel geschikt.
 • Trek geen nacht door bij een verjaardag van je kind voor de traktatie of taart: maar laat je kind iets kant-en-klaars uitzoeken in de supermarkt en bestel een taart bij de bakker in plaats van hem zelf te maken.
 • Wees niet bang dat je kinderen zich vervelen en draag niet continu suggesties aan voor wat ze zouden kunnen doen. En voel je al helemaal niet verplicht om je kinderen zelf te vermaken. Dat moeten ze zelf leren en uit verveling volgen de leukste plannen!
 • Zijn je kinderen wat ouder en hebben ze hobby’s waar zij naartoe gebracht moeten worden? Spreek dan met andere ouders af die hun kinderen daar ook heen brengen, dat jullie om de beurt brengen en halen. Dat scheelt veel tijd, bovendien is het goed voor het milieu.
 • Ruim speelgoed van je kinderen niet meer dan 1 keer per dag op. Bijvoorbeeld ’s avonds. Anders blijf je aan de gang. En stel de regel in dat je kinderen pas iets leuks mogen doen (bv even televisie kijken) wanneer ze zelf hun speelgoed hebben opgeruimd.
 • Leer je kind zo jong mogelijk om dingen zelf te doen zoals tanden poetsen, wassen, aankleden en brood smeren.
 • Doe je kind(eren) maar 1 keer per week in bad. Vaker hoeft echt niet, zolang ze nog niet in de puberteit zijn. ’s Ochtends en ’s avonds met een washandje wassen is meer dan voldoende.
 • Als je het je kunt veroorloven: neem een schoonmaker!
Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email