Nieuwsbrief

Evenementen

    Geen evenementen

EHBO aan baby’s en kinderen

EHBOOngeveer 140.000 kinderen worden jaarlijks naar de Spoedeisende Hulpafdeling gebracht. Als ouder ben je vaak in de buurt van je kind, maar dat betekent niet altijd dat je je kind ook eerste hulp kunt verlenen. Zou het niet fijn zijn te weten wat je als ouder of verzorger wel of niet zou moeten doen wanneer je kind iets overkomt?

Het Rode Kruis biedt in verschillende postcode gebieden ouders en verzorgers de gelegenheid te leren hoe zij kinderen eerste hulp kunnen verlenen en biedt de workshop of cursus EHBO aan baby’s en kinderen voor aan. Hieronder meer informatie over deze workshop en cursus. Overige informatie, bv. over inschrijving, vind je op http://www.rodekruis.nl/.

Workshop EHBO aan baby’s en kinderen

  • Duur: 3 uur
  • Kosten: circa EUR 55,- (afhankelijk van postcodegebied)
  • Inhoud: in de workshop EHBO aan baby’s en kinderen leer je EHBO-vaardigheden bij de 7 meest voorkomende ongevallen bij baby’s en kinderen. Na afloop van de cursus kun je een kind in veiligheid brengen, de toestand van het kind beoordelen en Eerste Hulp te verlenen bij bewusteloosheid, verslikking, huidwond, verstuiking, brandwonden, hersenschudding en vergiftiging (de 7 meest voorkomende ongevallen bij baby’s en kinderen). Je leert hierover door te oefenen samen met andere ouders en/of verzorgers.
  • Na afronding van de workshop krijg je je gepersonaliseerde bewijs van deelname toegestuurd (geen certificaat). Om deze reden dient iedereen zich apart in te schrijven.

Cursus EHBO aan baby’s en kinderen

  • Duur: 10 uur
  • Kosten: circa EUR 125,- (afhankelijk van postcodegebied)
  • Inhoud: in de cursus EHBO aan baby’s en kinderen leer je in tegenstelling tot in de workshop, alle EHBO-vaardigheden die je nodig hebt om eerste hulp aan baby’s en kinderen te verlenen. Na afloop van de cursus kun je een kind in veiligheid brengen, de toestand van het kind beoordelen, reanimeren, een AED gebruiken en eerste hulpverlenen bij bewusteloosheid, bloeding, brandwond, circulatiestilstand, CO-vergiftiging, ernstige allergie, hoofdletsel, huidwond, koorts en koortsstuipen, kortademigheid, letsel aan botten, spieren en gewrichten, nek- en wervelletsel, neusbloeding, tand door de lip, verdrinking, vergiftiging, verloren/afgebroken tand, verslikking, verstikking, vinger tussen de deur, vreemd voorwerp in neus en oor en vuiltje in het oog. Je leert hierover door te oefenen samen met andere ouders en/of verzorgers.
  • Na afronding van de cursus ontvang je een geregistreetd certificaat Eerste Hulp aan Kinderen goedgekeurd door de rijksoverheid voor gastouders.
Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email