Win de leestip!

Zwanger en ouder verloot 3 exemplaren van Kinderboekenweek Gouden penseel boek "Fabeldieren" onder haar trouwe lezers en lezeressen. Volg ons op Twitter  en Facebook  om kans te maken op een van de 3 exemplaren!
Leestip
  • Fabeldieren

    Fabeldieren

    Fabeldieren van Ludwig Volbeda heeft dit jaar het Gouden Penseel 2019 gewonnen van de Kinderboekenweek. Het juryrapport luidt: “Dit boek nam direct al een bijzondere plek in op de jurytafel. Het grote formaat met de grote kop op de voorzijde maakt meteen nieuwsgierig. Over draken, eenhoorns, griffioenen en nog veel meer. Laat maar zien dan! […]  Lees verder »
Nieuwsbrief

Evenementen

    Geen evenementen

Langer studeren reden voor vrouwen om later kinderen te krijgen

studyDe Universiteit van Southampton concludeert uit onderzoek dat zij recent voltooiden, dat een langere studieperiode als één van de belangrijkste oorzaken wordt aangeduid dat vrouwen tegenwoordig op een latere leeftijd pas kinderen krijgen in vergelijking met vroeger. Deze trend gaat op in verschillende Europese, ontwikkelde landen als Groot-Brittannië en Frankrijk.

Waar vrouwen in de jaren ’70 nog hun eerste kind kregen met een gemiddelde leeftijd van zeventwintig jaar, is dat inmiddels enkele jaren later. Eind jaren ’70 rondden jonge vrouwen hun onderwijs dan ook al af op een gemiddelde leeftijd van achttien jaar. Ook mannen zijn steeds langer bezig met studeren en beginnen daardoor later met hun professionele, werkzame leven. Al deze veranderingen leiden ertoe dat het traditionele gezinsleven zodoende pas later tot stand komt.

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email