Nieuwsbrief

Evenementen

    Geen evenementen

Papa-petitie heeft inmiddels 40.000 handtekeningen

Omdat Nederlandse vaders veel minder verlofuren krijgen rondom de bevalling dan hun zwangere vrouw of vriendin is het maandblad Ouders van Nu enkele maanden geleden een petitie gestart om dit te veranderen.

‘Nederland heeft in Europa naast landen als Ierland en Zwitserland de slechtste verlofregeling’, zegt hoofdredacteur Hilde Tholen van Ouders van Nu.

Hoewel de verlofregeling voor vaders sinds januari is versoepeld met drie dagen onbetaald verlof, naast twee betaalde dagen, is dit volgens de hoofdredacteur onvoldoende. Het blad Ouders van Nu pleit ervoor dat de huidige twee betaalde dagen kraamverlof en drie aanvullende onbetaalde dagen voor elke vader worden uitgebreid naar tien betaalde dagen en 100 dagen onbetaalde ouderschapsverlof, die op te nemen zijn in de eerste 1000 dagen na de geboorte van de baby.

Vanaf 40.000 handtekeningen kan het verzoek voor een betere verlofregeling voor vaders op de politieke agenda en dat moment is nu bereikt: meer dan 40.000 personen hebben hun handtekening onder de papa-petitie gezet. De handtekeningen zullen volgende week worden overhandigd aan Minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken en op een later moment ook de Tweede Kamer.

Wil je de petitie zelf ook nog steunen? Ga dan naar deze site: http://www.oudersvannu.nl/papapetitie/

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email