Nieuwsbrief

Evenementen

    Geen evenementen

Ruim 40% van de baby’s heeft ongehuwde ouders

Van vier op de tien baby’s zijn de ouders tegenwoordig niet meer getrouwd. Het gebeurt steeds vaker dat kinderen zonder gehuwde ouders geboren worden.

In 2014 en 2015 geldt ongehuwde ouders in 44% van alle baby’s, en met 52% voor iets meer dan de helft van de eerstgeborenen. Het percentage baby’s met ongetrouwde ouders is sterk gestegen vanaf eind jaren negentig. De laatste jaren stijgt het percentage echter niet meer zo snel. Ouders met een geregistreerd partnerschap tellen in de statistiek van het CBS overigens mee als gehuwd.

80% van de vaders zorgen er wel voor dat het wettelijke vaderschap al tijdens de zwangerschap of bij de geboorte geregeld wordt door het kind te erkennen. De andere vaders deden dit op een later tijdstip, 7% erkende het kind binnen een week na de geboorte, 3% hierna nog. Van 1 op de 10 baby’s in 2015 die voortkwamen uit ongehuwde ouders, is er geen vader bekend in het bevolkingsregister.

Het percentage baby’s met getrouwde ouders verschilt per regio. Zo hebben de gemeentes Urk en Staphorst ruim kinderen met in 90% van de gevallen getrouwde ouders. In de gemeentes van de provincie Groningen is het percentage baby’s met getrouwde ouders laag, met circa 40%.

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email