Nieuwsbrief

Evenementen

  Geen evenementen

Waar let ik op bij het kopen van een knuffeldoekje?

Knuffeldoekje voor geborgenheid

Zachte knuffels en knuffeldoekjes kunnen je baby een veilig en geborgen gevoel geven. In het begin zal je baby echter vooral naar een knuffel of knuffeldoekje kijken en erop sabbelen. Wanneer je baby circa 6 maanden oud is zal hij zich echt aan een knuffel hechten. Zodra je kindje groter is, dan biedt een knuffel of knuffeldoekje hem troost te bieden of fungeert hij als zijn speelkameraadje. Vanaf peuterleeftijd is je kindje vaak onafscheidelijke van zijn knuffels die het liefst overal in worden betrokken.

Kooptips voor een knuffeldoekje

Om ervoor te zorgen dat je een veilige knuffel of veilig knuffeldoekje gebruikt voor je kind zijn hieronder een aantal kooptips voor je op een rijtje gezet bij de aanschaf hiervan.

 • Let erop dat onder de leeftijd van 3 je uit moet kijken met knuffels die losse onderdelen hebben die je kindje eraf zou kunnen halen en in zijn mond kan stoppen. Daarom is een knuffeldoekje vaak geschikt voor de allerkleinsten, omdat die één geheel is.
 • Let erop dat een knuffel of knuffeldoekje goed wasbaar is en makkelijk meegenomen kan worden onderweg.
 • Er zijn verschillende soorten knuffels: een knuffeldoekje, een knuffel dekentje, een pluchen knuffel…en knuffels zijn er ook nog in alle soorten en maten. Welke de beste is, wijst zich vanzelf. Je kindje ontwikkelt namelijk vaak al snel een voorliefde voor één specifieke knuffel.
 • Wanneer je kindje eenmaal een specifieke voorkeur heeft ontwikkeld voor een knuffel of knuffeldoekje, zorg er dan ook voor dat je een tweede exemplaar van de favoriete knuffel aanschaft, voor het geval het eerste exemplaar zoek raakt.

Bekende merken knuffeldoekje

Wil je weten welke merken knuffels of knuffeldoekjes er zijn en waar deze merken voor staan? Hieronder vind je een overzicht:

 • Nijntje: Nijntje, ook wel bekend als Nijntje pluis, is de hoofdpersoon van een serie kinderprentenboeken over een konijntje die geschreven en getekend zijn door Dick Bruna. Inmiddels bestaat er een bijzonder schattig en uitgebreide collectie van Nijntje artikelen, voor de allerkleinsten, maar ook voor grotere Nijntje fans. Er is een wisselend aanbod dat onder meer bestaat uit: knuffels, knuffeldoekjes, boekjes, speelgoed, tassen, en exclusieve baby- en kinderkleding.
 • Happy Horse: Happy Horse is een trendy merk dat bijzonder zachte knuffeldieren ontwerpt. Happy Horse onderscheidt zich hoofdzakelijk van andere merken door het verrassende kleur- en materialengebruik en de humor waarmee de knuffels zijn vervaardigd. Het designteam heeft veel gevoel voor trends en weet met de nieuwe ontwerpen ouders en hun kleintjes telkens te verrassen.
 • BamBam: BamBam is een Nederlands merk met ruim 2000 producten voor baby’s in de leeftijd van 0 tot 1 jaar die mooi op elkaar zijn afgestemd: babykleding. ledikanten, boxen en allerlei persoonlijke cadeautjes voor jou of andermans kindje waaronder knuffels en knuffeldoekjes. Het merk BamBam kenmerkt zich door een eigentijdse stijl met een klassieke knipoog en is herkenbaar aan het kroontje. BamBam is te koop in gerenommeerde winkels zoals de Bijenkorf, maar kan ook bij online winkels gevonden worden.
 • Oops: Oops is Zwitsers merk met een ruime collectie aan educatief houten speelgoed en pluche speelgoed waaronder de allerliefste knuffels en knuffeldoekjes voor baby’s en peuters. De knuffels en knuffeldoekjes van Oops zijn bont gekleurd, creatief en vrolijk en zijn gemaakt om zowel het spelen als leren bij je kindje te stimuleren. Oops bestaat uit acht vrolijke karakters die kindjes meenemen in hun twee avontuurlijke fantasiewerelden, namelijk City en Forest.
 • Woezel & Pip: Woezel & Pip zijn twee hele lieve hondenvriendjes die gecreëerd en bedacht zijn door Guusje Nederhorst. De speelse verhalen over Woezel & Pip in de tovertuin zijn voor kinderen erg herkenbaar en plezierig. Woezel & Pip biedt naast boeken, dvd´s, cd´s en theatershows over de hondjes, ook een uitgebreide collectie aan de fijnste producten voor je baby en kind. Denk aan: verzorgingsproducten, beddengoed, verlichting, eet en drinkgerei en heel veel speelgoed waaronder aaibare knuffels en knuffeldoekjes.

Ben je niet op zoek naar een specifiek merk voor je knuffel of knuffeldoekje of wil je verschillende merken vergelijken, bekijk hier dan alle merken knuffels of knuffeldoekjes.

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email