Nieuwsbrief

Evenementen

  Geen evenementen

Waar let ik op bij het kopen van een ledikant?

Slapen in een ledikant

Een ledikant is een veilige slaapplek voor je kind kan vanaf de geboorte totdat je kind ongeveer 2,5 jaar oud is.

Sommige ouders kiezen ervoor de eerste maanden hun baby te laten slapen in een wieg en wanneer hun baby beweeglijk wordt na ongeveer 3 maanden, over te stappen op een ledikant. Wanneer je baby beweeglijk wordt in een wieg ontstaat namelijk het risico dat hij met zijn mond en neus tegen de zijwanden komt te liggen en dit de ademhaling belemmert.

Kooptips voor een ledikant

Om ervoor te zorgen dat je een veilig ledikant gebruikt voor je kind zijn hieronder een aantal kooptips voor je op een rijtje gezet bij de aanschaf hiervan:

 • De breedte van een ledikant is bij voorkeur minimaal 55 cm breed, zodat je kindje genoeg ruimte heeft om te draaien. Wat betreft de lengte is het ledikant groot genoeg wanneer je kind in de lengte een speling heeft van 20 cm.
 • Wanneer je kiest voor een houten ledikant moet deze splintervrij zijn. Daarom is het van belang te kiezen voor een harde houtsoort, zoals beuken.
 • Een ledikant mag geen scherpe punten, randen of schroeven bevatten waar je kind zich aan zou kunnen blijven haken of zich aan kan bezeren.
 • De bodem van het ledikant is bij voorkeur een lattenbodem, omdat deze het beste ventileert.
 • Het is belangrijk een goed passend matrasje te kopen voor in het ledikant. Goed passend betekent dat er geen ruimte zit tussen het matras en de zijwanden van het ledikant.
 • Let erop dat de vergrendeling veilig is, wanneer je een ledikant wilt aanschaffen die een verstelbare bodem heeft. Het is erg handig, omdat je niet hoeft te bukken bij het uit bed halen en in bed leggen van je kindje. De hoogste stand is in de eerste maanden geschikt (minimaal 20 cm vanaf de bovenkant van het matras). Vanaf het moment dat je kindje kan zitten, moet je echter wel de bodem op de middelste stand zetten. Wanneer je kind eenmaal kan staan, dan moet de bodem op de laagste stand (minimaal 55 cm tot aan bovenkant van het ledikant) worden geplaatst om te voorkomen dat hij uit bed valt.
 • De zijwanden van het ledikant zouden minimaal 60 cm hoog moeten zijn. Dit meet je vanaf de bedbodem. Verder zou de afstand tussen de spijlen van het ledikant tussen de 4,5 en 6,5 cm moeten liggen en moeten de spijlen doorlopen tot op de bodem.  Je kunt ervoor kiezen een ledikant aan te schaffen, waarbij je de zijwanden kunt verwijderen of wegklappen. Als het ledikant opklapbare zijwanden heeft, dan moet je er wel voor zorgen dat er een kinderveilige sluiting is.

Bekende merken ledikant 

Wil je weten welke merken ledikanten er zijn en waar deze merken voor staan? Hieronder vind je een overzicht:

 • Bopita: Bopita is een bekend ledikanten merk. Bopita verkoopt niet alleen ledikanten, maar ook bedden voor kleuters, junioren, tieners en volwassenen. De bekendheid van het merk maakt ook dat wanneer je je Bopita ledikantje niet meer nodig hebt, je het ook gemakkelijk weer tweedehands kunt verkopen. Bopita biedt volop keuze in ledikanten in diverse stijlen: modern, kleurrijk, romantisch, stoer. In combinatie met een uitstekende kwaliteit maakt het ledikant veilig slapen en langdurig gebruik mogelijk. Bekijk hier Bopita ledikanten.
 • Pinolino: Pinolino is een mooi Duits merk. Het merk staat niet alleen bekend om volledige baby- en kinderkamers, accessoires en speelgoed. Ook losse kindermeubelen als ledikanten zijn verkrijgbaar evenals de aankleding hiervan. Pinolino ledikanten kennen een goede prijs/kwaliteitverhouding en hebben een 10 jaars fabrieksgarantie. Pinolino besteedt veel aandacht aan functionaliteit, stevigheid en veiligheid. Bekijk hier Pinolino ledikanten.
 • Childwood: Childwood is een prettig merk dat onder meer mooie meubels, matrassen, beddengoed voor de babykamer en kinderkamer ontwerpt en produceert. Ledikanten van Childwood zijn in hoogte verstelbaar, in diverse kleuren verkrijgbaar. Een ledikant kan voorzien zijn van wieltjes of een lade, waarin extra lakentjes en beddengoed in gestopt kunnen worden. Het design van Childwood ledikanten is stoer en ietwat klassiek. Childwood ledikanten zijn goed betaalbaar. Bekijk hier Childwood ledikanten.
 • Woood: Woood staat bekend om diverse producten in woon- en slaapkamer , voor zowel volwassen als de kleinsten onder ons. De producten worden vervaardigd door De Eekhoorn Woodworkings BV, die staat voor ruim 30 jaar ervaring op het gebied van design, productie en distributie van meubelen. In Woood ledikanten (en hun andere producten) worden hoofdzakelijk massief houten materialen verwerkt zoals grenen en eiken. Woood ledikanten zijn met zorg geproduceerd en kunnen gemakkelijk zelf thuis gemonteerd worden. Woood heeft een kenmerkende, stoere stijl en is verkrijgbaar in dito kleuren. Bekijk hier Woood ledikanten.
 • Bebies First: Bebies First is een eenvoudig, maar betaalbaar merk voor hele kinderkamers, maar ook losse meubelen als ledikanten, bedden en kledingkasten voor in de baby- en kinderkamer. Bebies First biedt een breed assortiment aan ledikanten voor je kleintje. Door het materialengebruik hebben de ledikanten een hele hoogwaardige uitstraling. De kwaliteit is redelijk tot goed, blijkt uit diverse reviews die online worden gevonden. Bekijk hier Bebies First ledikanten.

Ben je niet op zoek naar een specifiek merk voor je ledikant of wil je verschillende merken vergelijken, bekijk hier dan alle merken ledikanten.

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email