Win de leestip!

Zwanger en ouder verloot 3 exemplaren van Kinderboekenweek Gouden penseel boek "Fabeldieren" onder haar trouwe lezers en lezeressen. Volg ons op Twitter  en Facebook  om kans te maken op een van de 3 exemplaren!

Leestip

 • Fabeldieren

  Fabeldieren

  Fabeldieren van Ludwig Volbeda heeft dit jaar het Gouden Penseel 2019 gewonnen van de Kinderboekenweek. Het juryrapport luidt: “Dit boek nam direct al een bijzondere plek in op de jurytafel. Het grote formaat met de grote kop op de voorzijde maakt meteen nieuwsgierig. Over draken, eenhoorns, griffioenen en nog veel meer. Laat maar zien dan! […]  Lees verder »

Nieuwsbrief

Evenementen

  Geen evenementen

Hoe maak ik de trap veilig voor mijn baby?

Een veilige trap

Kinderen vanaf kruipleeftijd tot circa 2 jaar oud lopen een verhoogd risico op het vallen van de trap, wat ernstige gevolgen kan hebben. Om ervoor te zorgen dat je trap veilig is voor je kind zijn hieronder een aantal tips voor je op een rijtje gezet.

Tips voor een veiligere trap

 • Om te voorkomen dat je kind zonder toezicht de trap opgaat, kun je een traphekje plaatsen en consequent sluiten na gebruik van de trap. Bij elke trap plaats je in totaal twee traphekjes: zowel één boven als één onderaan de trap. Denk eraan traphekjes bij alle trappen te plaatsen, dus ook een eventuele trap van je kelder of zolder.
 • Als je een open trap hebt, maak je de treden tijdelijk dicht om te voorkomen dat je kind tussen de open treden doorglijdt.
 • Omdat je niet wilt dat je kind uitglijdt, is het verstandig om antislipmateriaal op de traptreden te plaatsen.
 • Wanneer je kind kan lopen, kun je starten met oefenen met traplopen. Zorg ervoor dat je achter je kind loopt wanneer jullie naar boven de trap opgaan. Als jullie naar beneden gaan, zorg je er juist voor dat je voor je kind loopt.

Zie hier waar je op moet letten bij het kopen van trapbeveiliging.

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email