Nieuwsbrief

Evenementen

    Geen evenementen

Vrouwen met een hoger IQ hebben minder kans om kinderen te hebben

Vrouwen met een hoger IQ hebben minder kans om kinderen te hebben, is de conclusie van een studie uitgevoerd door onderzoeker Satoshi Kanazawa van de London School of Economics. Hoe intelligenter de vrouw, hoe kleiner de kans is dat zij moeder wil worden. De moederlijke drang van een vrouw zou maar liefst 25% dalen voor elke 15 extra IQ punten.Hierbij is gebruik gemaakt gegevens van de National Child Development Study met daaraan toegevoegd informatie over het onderwijs van de vrouwen. Deze resultaten worden verder besproken in het boek van de onderzoeker, genaamd “The Intelligence Paradox”.

Kanazawa stelt in zijn boek dat er één ding is waar mensen (en alle andere soorten in de natuur) resoluut niet voor ontworpen zijn en dat is vrijwillige kinderloosheid. Dit is volgens hem onnatuurlijk gedrag. In het boek, wordt in het hoofdstuk “Waarom Intelligente mensen de ultieme verliezers in het leven zijn” beschreven dat alle levende organismen evolutionair ontworpen zijn om te reproduceren en dat reproductief succes het uiteindelijke doel van alle biologisch bestaan is. In ‘The Guardian’ geeft Kanazawa aan dat het hem  niet duidelijk is waarom sommige van deze “verliezer” vrouwen er bewust voor kiezen om iets ‘onnatuurlijks’ te doen zoals het niet krijgen van kinderen. Het komt echter steeds vaker voor, althans in de Verenigde Staten. Volgens een rapport Pew Research uit 2010, heeft één op de vijf Amerikaanse vrouwen bewust geen kinderen, in vergelijking met één op de tien in de jaren 1970.

In het verleden onderzoek heeft Kanazawa meer omstreden onderzoeksvragen onderzocht en beschreven zoals “Waarom slimme mannen minder geneigd zijn dan domme mannen om belangrijke mensen in hun leven te bedriegen’. Hij ook schreef een artikel voor “Psychology Today” in 2011 getiteld “Waarom zijn zwarte vrouwen fysiek minder aantrekkelijk dan andere vrouwen?”

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email