Nieuwsbrief

Evenementen

    Geen evenementen

Waarom het leuk is om een meisjesmoeder te zijn?

Moeder zijn van een meisje is anders dan moeder zijn van een jongen. Vaak wordt gezegd over meisjes als dochter dat zij tuttig en kattig zijn? Als moeder van een of meer meisjes weet jij vast beter. Wat is er allemaal positief aan het hebben van een dochter?

  • Een dochter heb je voor het leven…een zoon maar voor even: Ben je bekend met deze  uitdrukking? Het geeft aan dat een dochter altijd intensief contact blijft houden met haar moeder, jong of eenmaal volwassen. Als klein meisje komt je dochter regelmatig met je kletsen en wanneer zij ouder is, zal je dochter je dagelijks bellen, mailen, appen of langskomen om bij te praten.
  • Dochters zijn rustig en kunnen zich goed vermaken: Meisjes kunnen zich over het algemeen goed zelf vermaken. Zo kunnen zij urenlang spelen op hun kamer of geconcentreerd bezig zijn met een spel of tekening. Ondertussen heb je er als moeder geen omkijken naar.
  • Dochters vinden het leuk samen met jou te winkelen: Winkelen is zowel een plezier voor jou als je dochter en vindt het heerlijk om door jouw aankopen te snuffelen om het vervolgens maar wat graag te lenen.
  • Je kunt lekker tutten met je dochter: Met een dochter kun je heerlijk tutten. Ze vindt het fijn wanneer je haar haar invlecht en vindt het prachtig om je te helpen met je make-up of het lakken van je nagels.
  • Veel herkenning van je eigen jeugd: Als moeder snap je heel goed wat je dochter leuk vindt. Jij bent immers ook zo jong geweest en deels haar interesses. Met een dochter herleef je zo je eigen jeugd om de fijne en minder fijne momenten. Omdat veel situaties je bekend voorkomen, kun je je dochter desgewenst het advies geven dat zij nodig heeft.
  • Leren gaat je dochter gemakkelijk af: Meisjes kunnen zich over het algemeen beter concentreren dan jongens. Hierdoor zijn dochters sneller zindelijk, leren ze gemakkelijker, en kunnen ze gemakkelijk zelfstandig hun huiswerk doen.
  • Je dochter vindt het heerlijk om te dansen en zingen: Als je een dochter hebt dan ben jij ongetwijfeld op de hoogte van de nieuwste Kinderen voor Kinderen, hits van de radio, want er wordt heel wat gedanst en gezongen met jou in huis. Ook vind je dochter het vast leuk om dans of muziekles te volgen.
  • Je bent het grote voorbeeld van je dochter: Je dochter zal je in veel dingen imiteren. Als moeder ben je haar rolmodel en idool. Een verantwoordelijke en bijzonder mooie taak.
Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email