Nieuwsbrief

Evenementen

    Geen evenementen

Waarom een bakfiets heel makkelijk is

Steeds meer ouders kiezen ervoor om een bakfiets aan te schaffen.

Kwaliteitsbakfietsen zijn tegenwoordig zo gemaakt dat moeders met kinderen zich gemakkelijk door het verkeer kunnen bewegen. Meer dan 10 jaar geleden was het nog ontzettend zwaar trappen op een bakfiets, de techniek is inmiddels zo verbeterd dat fietsen op een bakfiets veel lichter is geworden en je dus ook gemakkelijker grote afstanden kunt overbruggen.

Er zijn meerdere redenen waarom bakfietsen zo populair zijn. Ten eerste hebben veel gezinnen geen auto, of maar één auto die de andere ouder gebruikt om naar het werk te gaan. Ook kun je naast je oudere kinderen ook je baby in een bakfiets vervoeren, waar dit op een fiets de eerste maanden nog niet kan – totdat je baby zelfstandig kan zitten. Je baby kan in een bakfiets namelijk mee in de Maxi Cosi die wordt vastgemaakt in een speciale drager of schelp.

Bakfietsen worden erg praktisch gevonden, omdat je naast je eigen kinderen, ook vriendjes of vriendinnetjes mee kunt vervoeren, of een zware boodschappentas. Ook is de bakfiets een oplossing voor ouders die in de grotere steden wonen en te maken hebben met druk verkeer en het daarom (nog) niet prettig vinden hun kleine kinderen zelfstandig te laten fietsen.

Soort bakfiets

Afhankelijk van hoe je de bakfiets gebruikt en in welke mate kun je een keuze maken voor de soort bakfiets.

  • de budget klasse bakfietsen: ca. EUR 1000,-, minder geschikt voor dagelijks gebruik, wat beperkter qua ruimte en gewicht dat de fiets aankan, minder opties (bv 1 kleur) en een minder mooie afwerking. Ilse is bijvoorbeeld een merk in de budget klasse bakfietsen;
  • de middenklasse bakfietsen: ca. EUR 1500,- voor een tweewieler en ca EUR 1800,- voor een driewieler, deze bakfietsen zijn geschikt voor dagelijks gebruik, kunnen goed buiten staan, hebben meer ruimte en kunnen meer gewicht aan dan de budget klasse akfietsen. Gazelle, Cangoo, Bakfiets,nl, Babboe, Troy, de Fietsfabriek en Johny Loco zijn bijvoorbeeld merken in de middenklasse bakfietsen;
  • luxe klasse bakfietsen: EUR 3000,- en duurder, deze bakfietsen hebben uitgebreide opties, zijn lichtgewicht en hebben een design vormgeving, tot slot hebben deze bakfietsen veel ruimte en kunnen zij veel gewicht dragen. De Winther, Riese & Müller en Urban Arrow zijn bijvoorbeeld merken in de luxe klasse bakfietsen.

Daarnaast is het goed een keuze te maken tussen een tweewielbakfiets of een driewielbaksfiets, waarbij kort samengevat een driewielbakfiets geschikt is vanaf 2 of 3 kinderen of simpelweg meer ruimte nodig hebt dan in de tweewielbakfiets. Gangbaarder is een (verlengde) tweewielbakfiets te kiezen, waar je maximaal 3 kinderen in kunt vervoeren. De tweewielbakfiets is een stuk wendbaarder dan de driewielbakfiets en lijkt daarbij meer op normaal fietsen. Alhoewel het fietsen op een driewielbakfiets weliswaar anders is, maar slechts een kwestie van gewenning.

Veel bakfietsen zijn tegenwoordig ook verkrijgbaar met elektrische ondersteuning, maar wil je dat? Een bakfiets met elektrische ondersteuning is heel prettig bij lange stukken, bij veel gewicht, heuveltjes of wind tegen. Dit betekent niet dat een bakfiets zonder elektrische ondersteuning te zwaar fietst. De afweging die je moet maken is of de extra ondersteuning opweegt tegen de toch wel fors hogere prijs die je moet betalen voor een bakfiets met elektrische ondersteuning.

Wil je meer weten over waar je op moet letten bij het kopen van een bakfiets en weten welke merken er zijn en waar deze merken voor staan, lees dan hier verder.

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email