Nieuwsbrief

Evenementen

    Geen evenementen

Youtube brengt een app speciaal voor kinderen uit

youtubechildrenElk jaar neemt de tijd die besteed wordt aan video’s op Youtube bekijken met 50 procent toenemen, voor kindervideo’s is dat zelfs richting de 200 procent. Genoeg aanleiding voor een kanaal specifiek voor kinderen dus! Youtube brengt aankomende maandag een app uit die speciaal bedoeld is voor kinderen. De app zal dan nog alleen voor Android telefoons beschikbaar zijn. De app heet Youtube Kids.

“Ouders hebben ons voortdurend gevraagd of we Youtube meer geschikt konden maken voor kinderen”, vertelt Shimrit Ben-Yair, hoofd vande  Youtube Kids-afdeling, aan USA Today.

USA Today oordeelt op basis van een demonstratie van de Youtube Kids app dat ze het als positief ervaren dat het scrollen in de app minimaal is voor kinderen.  beperkt. Op de home pagina staan er volgens USA Today een achttal tegels waarmee je op verschillende populaire kindershows terechtkomt.

Boven de tegels vind je een aantal iconen waaronder een tv, radio en verrekijker die verwijzen naar kinderprogramma’s zoals Sesamstraat, liedjes en een zoekfunctie voor de app. Volgens de Wall Street Journal wil Youtube bovendien bedrijven laten betalen om specifieke programma’s voor Youtube Kids te produceren. Er is verder rekening mee gehouden dat ook jonge kinderen gebruik zullen maken van de Youtube Kids app. De bediening van de app is voor een groot deel spraakgestuurd, zodat je nog niet hoeft te kunnen typen. Daarnaast zijn iconen groot van formaat waardoor nauwkeurig drukken niet nodig is. Het is nog onbekend of er advertenties worden getoond op de Youtube app, wat bij de normale versie van Youtube wel het geval is.

Een groot voordeel is verder dat ouders kunnen een tijdslimiet in de app instellen waarna Youtube Kids zichzelf vergrendelt met een wachtwoord. Als er per ongeluk op expliciete woorden als ‘seks’ wordt gezocht, zal de applicatie kinderen vragen om een andere zoekterm te gebruiken.

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email