Nieuwsbrief

Evenementen

    Geen evenementen

Onderzoek toont aan ouders niet bezig zijn met mediaconsumptie van hun kinderen

Uit onderzoek blijkt dat 8 op de 10 ouderstellen niet bezig zijn met hoeveel tijd hun kinderen doorbrengen voor een laptop, tv of tablet. Volgens USA Today, zijn de gevonden resultaten waarschijnlijk te wijten aan het feit dat de ouders ook zelf intensief gebruikmaken van communicatiemiddelen.

Het onderzoek toont aan dat volwassenen circa 11 uur per dag gebruik maken van computers of tablets 11 uur, terwijl de kinderen deze middelen circa 4,5 uur gebruiken. Het onderzoek behelsde een enquête onder 2300 ouders voor de studie onderzoekers getiteld “Ouderschap in het tijdperk van digitale technologie.” Het onderzoek geeft aan dat er echt al een generatieverschuiving plaats heeft gevonden met betrekking tot de houding van ouders over de rol van technologie in het leven van hun kinderen.

Meer dan de helft van de ondervraagde ouders zeiden dat de consumptie van media was niet zorgelijk en geloofde dat het veelvuldige gebruik ervan kinderen niet belemmert in hun leergedrag of de creativiteit. Mediagebruik was tot slot ook geen bron van conflict in de woning.

 

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email