Nieuwsbrief

Evenementen

    Geen evenementen

Bezuinigingen hebben kwaliteit kinderopvang negatief beïnvloedt

Bezuinigingen op de kinderopvangtoeslag blijken een negatief impact gehad te hebben op de kwaliteit van de kinderopvang.

Dit is de conclusie van het CPB en bevestigt volgens de Brancheorganisatie Kinderopvang (BO) dat investeren in kinderopvang werkt. Door het CPB is onderzoek gedaan naar de relatie tussen de kinderopvangtoeslag en de kwaliteit van de kinderopvang. Hierbij is ook een vergelijking gemaakt tussen de peuterspeelzaal (als controlegroep) en de dagopvang. Conclusie van het onderzoek is dat bezuinigingen op de kinderopvangtoeslag een negatief effect heeft op de kwaliteit van kinderopvang.

Volgens het CPB zou de overheid de effecten op kwaliteit beter moeten meewegen bij hun beleidsbeslissingen. De bezuinigingen op de kinderopvangtoeslag hebben de financiële situatie in de kinderopvangsector onder druk gezet. Hierdoor is de slagkracht om verder te investeren in kwaliteit in de kinderopvangsector verdwenen.

Het kabinet overweegt momenteel om 250 miljoen euro extra ter beschikking te stellen voor de kinderopvangtoeslag. Dit zou deels een reparatie zijn van het budget na jaren van bezuinigen. Brancheorganisatie Kinderopvang is heel blij met dit voornemen en hoopt dan ook dat dit ook wordt doorgezet. Investeren in de kinderopvang is belangrijk voor kinderen omdat hierdoor meer geïnvesteerd wordt in kindvoorzieningen die hen ondersteunen in hun ontwikkeling.

 

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email