Nieuwsbrief

Evenementen

    Geen evenementen

Campagne om kinderen rookvrij op te laten groeien

De Hartstichting, KWF Kankerbestrijding en het Longfonds willen dat kinderen rookvrij opgroeien.

Met dit doel zijn de organisaties gestart met een campagne om dit te bereiken. Uit onderzoek blijkt dat elke dag circa honderd Nederlandse kinderen beginnen met roken, waarvan meer dan de helft blijft roken en verslaafd raakt. Dit, terwijl er elk jaar twintigduizend Nederlanders sterven door roken en enkele duizenden door mee te roken. Dat zijn meer sterfgevallen door roken dan door drank, drugs, misdaad en verkeer bij elkaar opgeteld.

De drie organisaties hopen op de hulp van het publiek en de politiek om tot een rookvrije generatie te komen. En stimuleren verschillende initiatieven zoals betere voorlichting en ondersteuning voor aanstaande ouders, rookvrije schoolpleinen en sportverenigingen.

De Hartstichting, het KWF en Longfonds vinden dat ouders die ervoor kiezen om hun kinderen volledig rookvrij op te laten groeien. Ze stellen dat ouders die hiervoor kiezen in staat moeten zijn om te voorkomen dat hun kinderen continu worden geconfronteerd met het slechte voorbeeld van rokende mensen en de verleiding van roken.

Uit een onderzoek van Motivaction in opdracht van de drie organisaties begin van dit jaar bleek het draagvlak voor een rookvrije generatie groot te zijn. Maar liefst 90% van de Nederlandse bevolking vindt het belangrijk dat voorkomen wordt dat kinderen jonger dan 18 jaar beginnen met roken. Volgens het onderzoek bestaat er ook veel steun (88%) om kinderen optimaal te beschermen tegen tabaksrook.

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email