Nieuwsbrief

Evenementen

    Geen evenementen

Combinatie van discipline en liefde beste opvoeding kinderen

Kinderen die in hun opvoeding zowel discipline als liefde en warmte ervaren, blijken tweemaal zoveel kans te hebben op een succesvol leven als andere kinderen. Ook ontwikkelen deze kinderen vaker vaardigheden als toewijding, zelfregulering en empathie vergeleken met met die een meer autoritaire of onbetrokken opvoeding genieten.

Juist deze vaardigheden zorgen ervoor dat deze kinderen meer slagen in het leven, al voordat zij schoolgaand zijn: het geeft hen meer en betere kansen om te klimmen op de sociale ladder. Karakter is een belangrijk en onmisbaar aspect voor het toekomstig succes en welzijn. De basis van het karakter wordt gevormd voor de leeftijd van vijf jaar. Opvoeding is daar dus van grote invloed op.

Dat blijkt uit het Britse onderzoeksrapport ‘Building character’. In dit onderzoek werden de gegevens van ruim 9.000 Britse gezinnen geanalyseerd. Krachtige ouders met veel vaardigheden die streng zijn en liefhebben op de juiste momenten, betekenen uiteindelijk het meest voor hun kinderen, concludeert het rapport.

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email