Nieuwsbrief

Evenementen

    Geen evenementen

Onderzoek naar de effecten van de afbouw van antidepressiva tijdens de zwangerschap

Ongeveer 4000 zwangere vrouwen slikken jaarlijks antidepressiva tijdens hun zwangerschap. 

Er volgt een onderzoek naar de effecten van het afbouwen van antidepressiva tijdens de zwangerschap. Achterliggende vraag in dit onderzoek is of de afbouw veilig is voor zowel moeder als kind. Het onderzoek wordt gedaan door wetenschappers van het Erasmus MC in Rotterdam.

Het afbouwen van antidepressiva tijdens de zwangerschap is omstreden. Aan de ene kant kan het gebruik van medicijnen een ongunstig effect hebben op het ongeboren kind, aan de andere kant kan het stoppen met medicijnen ervoor zorgen dat de psychische klachten bij de moeder terugkeren, wat zowel negatieve gevolgen kan hebben voor het kind en de moeder, De vraag is welke keuze uiteindelijk beter is voor moeder en kind.

De onderzoekers gaan ervan uit dat dat een terugvalpreventietraining in combinatie met het afbouwen van antidepressiva minstens zo veilig is als door blijven slikken van antidepressiva tijdens de zwangerschap. Resultaten van de studie worden teruggekoppeld aan gynaecologen, verloskundigen, psychiaters, huisartsen, psychologen en andere betrokken professionals.

 

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email