Nieuwsbrief

Evenementen

    Geen evenementen

Het eetgedrag van je peuter effectief verbeteren

Het eetgedrag van je peuter kan je soms tot wanhoop brengen. Wetenschappers hebben nu een oplossing gevonden om hier op een goede manier mee om te gaan en zo je kind te motiveren toch en gevarieerd te eten.

De oplossing bestaat uit de volgende stappen:

RRR
De onderzoekers hebben hun eigen vertaling van de RRR: Rust, Reinheid en Regelmaat. En geven aan dat in hun geval de RRR staan voor: Repetition (herhaling), Role Modelling (voordoen) en Rewards (belonen). Dus vaker achter elkaar hetzelfde eten aanbieden, eerst zelf proeven en laten zien dat je het zelf lekker vindt en ten derde je kind belonen als hij ook een hapje neemt.

Veel peuters kennen wel een of meerdere fases waarin ze moeilijker eten. Dat is normaal. Het gevaar bestaat echter dat ze steeds kieskeuriger worden en uiteindelijk nog maar weinig verschillende dingen willen eten. Terwijl de basis voor een gezond eetpatroon juist in deze periode wordt gelegd. Volgens de onderzoekers hebben ouders invloed op het eetgedrag met deze methode.

Voor het onderzoek kregen 115 peuters 14 dagen lang dezelfde groente aangeboden. De kinderen werden verdeeld in 4 groepen die elk met een andere strategie werden benaderd:

  • herhaaldelijk aanbieden
  • herhaaldelijk aanbieden en voordoen
  • herhaaldelijk aanbieden en belonen
  • een combinatie van alle drie

Hoofdzakelijk de peuters die volgens de 3 R’en strategie werden benaderd gingen veel meer groente eten en vonden de groente na verloop van tijd ook lekkerder.

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email