Nieuwsbrief

Evenementen

    Geen evenementen

Geen tuin leidt tot overgewicht bij kinderen

Recent onderzoek concludeert dat wanneer kinderen die op 3- tot 5-jarige leeftijd geen tuin of een andere groene ruimte om buiten te spelen, op 7-jarige leeftijd vaak te zwaar zijn.

Hoofdonderzoeker Annemarie Schalwijk deed samen met andere onderzoekers van het VU medisch centrum in Amsterdam onderzoek naar dit thema. Hierbij werden bijna 6500 Engelse kinderen betrokken die in 2000 of in 2001 geboren zijn. De kinderen werden onderzocht toen ze 9 maanden, 3, 5 en 7 jaar oud waren. Op deze moment werd gekeken naar het eetgedrag, armoede en lichamelijke inspanning van de kinderen.

Opvallend was dat peuters uit laagopgeleide gezinnen vooral meer risico hadden op overgewicht. Binnen deze gezinnen had 38% van deze kinderen die geen tuin hadden, meer kans hebben om te dik te worden dan kinderen uit laagopgeleide gezinnen die wel een tuin tot hun beschikking hadden.

Kinderen met overgewicht zullen op latere leeftijd als volwassene ook sneller obesitas ontwikkelen. Volgens de onderzoekers is het gebrek aan een tuin de belangrijkste factor van deze ontwikkeling.

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email