Nieuwsbrief

Evenementen

    Geen evenementen

Hoe je jouw kind helpt met verlatingsangst

Naamloos6Toen je in het begin je baby naar de opvang bracht, was er niets aan de hand. Maar nu begint hij ineens te huilen wanneer hij wordt afgezet zodat jij kunt gaan werken. Ook vindt hij het ineens heel spannend om een nachtje ergens anders te slapen. Herkenbaar? Je kind kan in fasen last krijgen van verlatingsangst. Rond de leeftijd van 1 jaar, maar ook op latere leeftijd. Waar kleine kindjes nog gemakkelijk afgeleid kunnen worden, hebben oudere kinderen andere methoden nodig om van hun verlatingsangst afgeholpen te worden. Wat kun je doen om je kind hierbij te helpen?

Hier zijn 8 tips die de angst kunnen verlichten:

  • Je kunt op de kalender markeren wanneer je er bv. een paar dagen niet bent . Je kunt ter voorbereiding op dagelijkse basis bespreken aan de hand van de kalender welke periode(s) je er even niet bent en weer je weer terug bent. Terwijl je weg bent, kan je partner of degene die je kindje opvangt de kalender er ook bijpakken.
  • Een ander idee is dat je op een kaart zet welke reis je maakt, om een gevoel te krijgen waar je bent.
  • Laat je kindje zien waar je werkt . Het is dan geen denkbeeldige plaats meer wanneer je zegt daar heen te gaan. Precies weten waar je bent, creëert een gevoel van veiligheid bij je kind.
  • Praat veel over tijd . Hoewel kleine kinderen het concept tijd nog niet begrijpen kun je wel al vertellen hoe laat je thuis bent.
  • Wanneer je weg bent, kun je tijd inruimen voor facetime of skype. Moderne technologie helpt gezinnen te verbinden. 
  • Een foto zegt meer dan duizend woorden . In het digitale tijdperk , voelen ontwikkelde foto’s als iets uit het stenen tijdperk. Toch is er niets fijners voor je kind om een foto van zijn familie op zijn kamer te hebben. Het geeft de comfort die ze nodig hebben.
  • Beloof een bijzondere traktatie mee te nemen wanneer je op reis gaat.
Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email