Nieuwsbrief

Evenementen

    Geen evenementen

IVF vergroot kans op bloedstolsels tijdens de zwangerschap

IVFHoewel bekend is dat het risico op bloedstolsels wordt verhoogd tijdens de zwangerschap, is ontdekt dat vrouwen die IVF ondergaan een verhoogd risico op bloedstolsels hebben in vergelijking met vrouwen die op natuurlijke wijze zwanger raken.

Dit toont een nieuwe Zweede studie aan, waarbij Deze een populatie van 23.500 vrouwen met IVF- en 117.000 vrouwen met natuurlijke zwangerschappen werden onderzocht.De onderzoekers ontdekten dat 4,2 op de 1.000 vrouwen die een IVF behandeling ondergingen te maken kregen met bloedstolsels in vergelijking met 2,5 op de 1.000 met een natuurlijke zwangerschappen. De studie toont ook aan dat een longembolie – een potentieel fatale bloedklonter die beperkt dat bloed de longen bereikt – zich bij maar liefst 8,1 vrouwen op de 10.000 die IVF ondergaan voordoet, vergeleken met zes op de 10.000 die natuurlijk zwanger raken. Het risico na in vitro fertilisatie steeg gedurende de hele zwangerschap, maar verschilt per trimester. Het risico op een longembolie blijkt het hoogst tijdens het eerste trimester.

Onvruchtbaarheid komt bij meer dan 10% van de paren over de hele wereld voor en tot op heden zijn er ongeveer vijf miljoen mensen geboren na IVF.

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email