Nieuwsbrief

Evenementen

    Geen evenementen

Foliumzuur tijdens zwangerschap verlaagt risico autistisch kind aanzienlijk

foliumzuurUit een nieuwe Noorse studie, die recentelijk gepubliceerd is in het tijdschrift American Medical Association (JAMA) blijkt dat het slikken van foliumzuur voorafgaand aan de zwangerschap en gedurende de eerste weken van de zwangerschap kan bijdragen aan een verminderd risico van autisme van je ongeboren kind.

Het onderzoek is gebaseerd op 85.000 zwangerschappen, de grootste studie tot nu toe naar de voordelen van foliumzuur ten behoeve van autisme preventie. De zwangere vrouwen die onderzocht zijn namen vier weken voor de zwangerschap t/m de achtste week van de zwangerschap foliumzuur in. Conclusie van het onderzoek was op basis van deze populatie dat dit leidde tot tot maar liefst 39% minder kans op kinderen met autisme . Hierbij wordt aanbevolen dat vrouwen 400 microgram foliumzuur per dag innemen voordat zij zwanger zijn en 600 tot 800 microgram per dag gedurende de eerste weken van de zwangerschap.

Deskundigen weten al enige tijd dat het slikken van foliumzuur geboorteafwijkingen zoals een open ruggetje kan voorkomen bij de ontwikkeling van foetussen en daarmee een makkelijk uitvoerbare activiteit is wat een vrouw kan doen te verbetering van de gezondheid van haar ongeboren kind. Dezelfde dosis lijkt nodig voor het voorkomen van autisme volgens het onderzoek. De Noorse onderzoekers hebben wel aangegeven dat er meer onderzoek moet worden gedaan om naar aanleiding van de gevonden correlatie, het causale verband tussen het slikken van foliumzuur en autisme te bevestigen.

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email