Nieuwsbrief

Evenementen

    Geen evenementen

Legoland komt naar Scheveningen

Goed nieuws: moederbedrijf Merlin Entertainments heeft besloten dat Legoland een indoorvestiging krijgt naast het Kurhaus in Scheveningen. Op de locatie hebben kinderen volop mogelijkheid om zelf te bouwen. Merlin Entertainments is ook eigenaar van Sea Life op de boulevard van Scheveningen.

Als het plan definitief doorgaat wordt Scheveningen maar liefst de eerste locatie van Legoland in Nederland en de vierde in Europa. De gemeente van Den Haag is dan ook erg blij met dit nieuws.

Legoland is een ontzetten leuke attractie voor kinderen van 2 tot 12 jaar. De gemeente verwacht dan ook dat Legoland jaarlijks zo’n 350.000 bezoekers zal trekken. Dit komt neer op circa 7 tot 10 miljoen euro omzet en 45 tot 65 nieuwe banen.

Met de komst van Legoland wordt Scheveningen een vierseizoenenbadplaats. had de kustplaats eerder nog een slecht imago; dat is inmiddels veranderd na de miljoeneninvesteringen in onder meer de heropening van een gerenoveerde Scheveningse Pier en de komst van het reuzenrad.

Komend voorjaar moeten de gemeenteraad en Merlin Entertainment tot een definitief akkoord komen aangaande de plannen. Als de partijen er samen uitkomen, dan zal Legoland Discovery Centre in mei 2019 opengaan.

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email