Nieuwsbrief

Evenementen

    Geen evenementen

Baby’s vroegtijdig pinda’s geven voorkomt pinda-allergie

De pinda-allergie is één van de gevaarlijkste voedselallergieën en komt steeds vaker voor. In de Verenigde Staten wordt het aantal kinderen met een pinda-allergie momenteel geschat op 2 procent. Uit angst voor de allergie geven veel ouders hun kinderen uit voorzorg geen pinda’s. De Amerikaanse gezondheidsdienst National Institutes of Health meent dat dit fout is. Volgens hen maakt geen pinda’s geven het probleem alleen maar groter. Dit meldt RTL Nieuws.

De dienst heeft een nieuwe richtlijn opgesteld waarin staat dat ouders baby’s al vanaf een half jaar oud voedsel met pinda’s moeten geven, minimaal drie keer per week. De richtlijn is opgesteld na meerdere onderzoeken waaruit is gebleken dat voedsel met pinda’s geven een allergie juist kan voorkomen, in plaats van veroorzaken.

Jarenlang geen pinda’s
Jarenlang adviseerden artsen ouders om kinderen tot hun derde vooral geen pinda’s te geven. Dat hielp alleen niks en in 2008 werd dat advies geschrapt.

Wie een pinda-allergie heeft, moet steeds op z’n hoede zijn. Als de adviezen opgevolgd worden, kan dat in veel gevallen een pinda-allergie voorkomen, volgens Fauci.

Bron: RTL Nieuws

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email