Nieuwsbrief

Evenementen

    Geen evenementen

Honderden Nederlandse schoolkinderen leven in armoede

Eén op de negen kinderen leeft onder de armoedegrens. In Nederland betreft dit maar liefst 380.000 kinderen. Van elke Nederlandse klas van 30 kinderen, gaat dit om 3 kinderen. Met armoede wordt bedoeld dat er thuis geen geld is voor kleding, schoenen of het eten van een ontbijt in de ochtend.

Armoede alleen al is ellendig voor deze kinderen. Omdat zij zich daarbij schamen voor hun thuissituatie, zijn zij ook niet geneigd vriendjes thuis uit te nodigen. Met een sociaal isolement als gevolg. Uit onderzoek van RTL Nieuws blijkt armoede in diverse soorten gezinnen voor te komen. Bij gezinnen van zelfstandigen waar inkomsten onder druk staan, bijstandsmoeders, gescheiden gezinnen met hoge financiële schulden en gezinnen die een woning hebben die onder water staat.

Gemeentes zouden aangespoord moeten worden om armoede in hun gemeente inzichtelijk te maken. En ook die gezinnen die geen uitkering ontvangen. Een op de acht gemeentes heeft inmiddels een programma ontwikkeld dat zich richt op kinderarmoede. Per kind wordt er gekeken welke producten of diensten een aanvulling kunnen zijn in zijn of haar leven. Bijvoorbeeld nieuwe kleding of zwemles. Staatssecretaris Klijnsma stimuleert inmiddels alle gemeenten om dergelijke programma’s aan te bieden.

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email