Nieuwsbrief

Evenementen

    Geen evenementen

Nieuwe baby beïnvloedt ook seksueel verlangen man

Het hebben van een nieuwe baby beïnvloedt ook het seksueel verlangen van mannen, niet alleen van vrouwen blijkt uit recent onderzoek. De mannelijke helft van een echtpaar ervaart postpartum verschuivingen in de seksualiteit die vergelijkbaar zijn met de vrouwelijke helft. Hetzelfde geldt voor koppels van hetzelfde geslacht voor de vrouw die de baby niet heeft gedragen.

Terwijl eerdere studies over seks na de bevalling vaak gericht zijn op vrouwelijke reproductieve biologie, zoals hoe hormonale veranderingen tijdens zwangerschap en borstvoeding invloed kan hebben op het libido, werpt dit onderzoek enig licht op wat er gebeurt met haar partner. Dr. Sari van Anders van de Universiteit van Michigan in Ann Arbor en haar collega’s ontwierpen mannen aan een studie om postpartum seksualiteit te onderzoeken als een sociaal en relationeel proces, gericht op co-ouders.

Bij in totaal 114 partners (95 mannen, 18 vrouwen, 1 niet gespecificeerd) werd online een vragenlijst afgenomen over hun seksualiteit tijdens de eerste drie maanden na de geboorte van hun jongste kind. De onderzoekers ontdekten dat partners soortgelijke verschuivingen in de seksualiteit ervaren als vrouwen, inclusief hoogte-en dieptepunten. Een laag libido bij partners werd grotendeels beïnvloed door factoren die verband houden met de zorg voor een nieuwe baby – zoals slapeloze nachten en stress – waar de biologische moeder minder interesse heeft in sex.

“Onze bevindingen helpen te verduidelijken hoe de co-ouders seksualiteit op talloze manieren ervaren, die wordt gecontextualiseerd binnen relaties partner en ouderschap,” geeft dr. Van Anders aan. De bevindingen zijn gepubliceerd in een recente uitgave van The Journal of Sexual Medicine.Voorafgaand onderzoek heeft uitgewezen dat de natuur het testosterongehalte van de vader regelt. Terwijl mannen met een hoog testosteron de meeste kans hebben om een ​​partner te vinden, storten de hormoonspiegels in wanneer hij een vader wordt die betrokken is bij zijn kinderen. Dit onderzoek werd  uitgevoerd door onderzoekers van de Northwestern University in de VS, werd in 2011 gepubliceerd in het tijdschrift Proceedings van de National Academy of Sciences.

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email