Nieuwsbrief

Evenementen

    Geen evenementen

Gemiddeld 1000 foto’s online gedeeld van kind door ouders bij bereiken 5-jarige leeftijd

Dat veel ouders geneigd zijn foto’s van hun kinderen op Facebook te plaatsen moge duidelijk zijn. Hoe vaak zie je niet de meest schattige foto’s van vrienden voorbij komen? Dit aantal blijkt echter wel forser dan gedacht….

208 foto’s per jaar per kind

Ouders blijken namelijk tegen de tijd dat hun kind vijf jaar is al bijna 1000 foto’s online van hem te hebben geplaatst Hoe ouder kinderen worden hoe meer afbeeldingen ouders online plaatsen. Gemiddeld gaat het om 208 foto’s per jaar als het kind 16 jaar oud is.

Risico’s in relatie tot privacy
Dit is behalve ook leuk, ook risicovol. Maar liefst 17% van de ouders heeft namelijk nog nooit de privacyinstellingen op Facebook gelezen. Dit blijkt uit onderzoek dat in opdracht van Nominet onder 2.000 Britse ouders werd uitgevoerd. Circa de helft van de ouders (46%) bevestigt dat zij de privacyinstellingen wel één of twee maal hebben bekeken.

Ouders maken foto’s hoofdzakelijk met een smartphone, waardoor in de foto locatiegegevens worden opgeslagen van waar de foto is gemaakt. 51% van de ouders is echter niet op de hoogte dat locatiegegevens in de afbeelding kunnen worden opgeslagen. Verder blijkt dat een kwart van de ouders nooit om toestemming vraagt aan andere mensen die in een geüploade foto staan vermeld. Verder geeft 53% van de ouders aan dat zij wel eens foto’s plaatsen van een kind van een ander.

Nominet wil met het onderzoek benadrukken dat het belangrijk is dat ouders niet teveel informatie over hun kinderen online deelt en de privacyinstellingen van sociale websites als Facebook goed moet controleren.

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email