Nieuwsbrief

Evenementen

    Geen evenementen

Laat jij je baby de eerste 6 maanden op jullie kamer slapen?

Je baby de eerste maanden van zijn leven wel of niet bij je op de kamer laten slapen, is een dilemma waar ouders vaak mee worstelen. Uit een nieuwe studie van de Radboud Universiteit blijkt dat als een baby het eerste half jaar bij de ouders slaapt niet leidt tot latere slaap- of gedragsproblemen. En zelfs positieve effecten heeft.

Roseriet Beijers, ontwikkelingspsycholoog aan de Radboud Universiteit, startte het onderzoek om de eeuwige discussie over de beste slaapplek voor een baby te beslechten. In het onderzoek van de Radboud universiteit zijn bijna 200 baby’s en hun ouders langdurig onderzocht en gevolgd tot de kinderen 6 tot 8 jaar oud waren.

De onderzoeksresultaten tonen aan dat het samen in een kamer slapen niet leidt tot slaap- of gedragsproblemen als de kinderen zes tot acht jaar oud zijn. Er werden zelfs positieve effecten gezien zoals betere slaapkwaliteit en meer ‘pro-sociaal gedrag’. Zo waren kinderen bijvoorbeeld behulpzamer: laat iemand wat vallen, dan pakken zij het op.

Hoewel Beijers meent dat er nog meer onderzoek moet worden gedaan naar samen slapen voor zij nog hardere conclusies kan trekken zou deze uitkomst ouders wel al meer duidelijkheid kunnen geven. Nu kiezen nog veel ouders er voor om de baby op een eigen kamer te laten slapen. Dit omdat zij bang zijn dat de de baby dan afhankelijker wordt en
dat zou later kunnen leiden tot ontwikkelingsproblemen. Dit wordt nu met het onderzoek tegengesproken.

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email