Nieuwsbrief

Evenementen

    Geen evenementen

Waarom keizersnedes alleen bij medische noodzaak moeten plaatsvinden

Het aantal vrouwen dat bevalt via een keizersnede stijgt al enkele jaren achter elkaar. Ongeveer 33 procent van de geboorten in de Verenigde Staten zijn inmiddels voortgekomen uit een keizersnede, volgens gegevens van de World Health Organization (WHO). De WHO gaf onlangs een verklaring uit dat deze procedure alleen zou mogen worden als dat echt medisch noodzakelijk is.

Artsen besluiten vaak tot een keizersnede omdat het de veiligste optie zou zijn wanneer de baby in een abnormale positie ligt of als de moeder te lang over de bevalling doet. Keizersnedes worden momenteel echter vaak uitgevoerd, terwijl een vaginale geboorte nog een haalbare optie zou kunnen zijn.

Hoewel een keizersnede één van de meest uitgevoerde operaties is ter wereld, kunnen ze schadelijk zijn wanneer deze niet noodzakelijkerwijs worden uitgevoerd. Het rapport benadrukt ook het belang dat artsen elke situatie afzonderlijk behandelen en dat al het mogelijke moet worden gedaan om een ​​keizersnede allen aan te bieden aan vrouwen in nood, in plaats van te streven naar het bereiken van een bepaalde snelheid van de bevalling.

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email