Nieuwsbrief

Evenementen

    Geen evenementen

5 mythes over baby’s die niet kloppen

By: Thomas

Veel van de wijsheden over baby’s van vroeger zijn tegenwoordig helemaal niet meer de waarheid.  Wat zijn die baby adviezen en waarom kloppen deze mythes niet meer?

Mythe: Baby’s moeten elke dag in bad

De waarheid is dat baby’s niet gaan stinken van zweet zoals volwassenen dat doen, dus is 1 keer in bad om de 2 a 3 dagen meer dan voldoende (behalve na een enorme luier explosie). Als een bad onderdeel is van je einde dag ritueel met je baby is dat overigens helemaal goed, zorg er alleen wel voor dat je je baby goed insmeert.

Mythe: baby’s slapen het beste in een stille en donkere kamer

Hoewel sommige kinderen lichte slapers kunnen zijn, kunnen de meeste kinderen prima slapen met achtergrond geluid en wat licht. En daarbij, wanneer je kleintje gewend is aan wat activiteit om hem heen tijdens het slapen, dat gaat het ook gemakkelijk voor hem om even te dutten in verschillende situaties.

Mythe: je kind laten staan en springen op je schoot kan gebogen benen veroorzaken

Dit is pertinent niet waar. Sterker nog, het springen op je schoot is voor jonge baby’s leert hen juist om om te gaan met gewicht op hun benen, dus is het zowel leuk als goed voor hun ontwikkeling.

Mythe: luisteren naar klassieke muziek helpt de intelligentie van je baby verhogen

Muziek kan het leven van je kind verrijken, maar er is geen onderzoek gevonden dat kan aantonen dat muziek of specifiek klassieke muziek de intelligentie van je kindje doet verbeteren.

Mythe: laat je baby goed huilen, voordat je hem oppakt. Dit al doen als hij jammert, maakt je kind verwend.

Je kind oppakken voordat hij huilt helpt je kind te begrijpen dat je er bent om voor hem te zorgen, dat zal hem nooit verwend maken. Pas op het moment dat je baby een dreumes wordt, zal hij bewuster  worden van het gegeven dat hij met zijn verdriet aandacht kan krijgen.

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email