Nieuwsbrief

Evenementen

    Geen evenementen

Aandacht gevraagd voor bevallingstrauma’s moeders

Stichting Geboortebeweging geeft van 25 november tot en met 10 december vrouwen met een negatieve bevalervaring aandacht onder de noemer #genoeggezwegen. Vrouwen kunnen hier met naam of anoniem aan meedoen.

Er zijn veel vrouwen die tijdens de bevalling een negatieve ervaring opdoen of traumatisch zijn doordat zij op een nare wijze zijn behandeld door anderen. Bijvoorbeeld omdat hun wensen niet werden gerespecteerd, of gehoord, of omdat hun rechten zijn geschonden. Ook in ons land is er (nog) sprake van (zachte) dwang, intimidatie of zelfs verbaal of fysiek geweld in de geboortezorg.

Omdat er nog sprake is van een taboe als het gaat om negatieve bevalervaringen heeft Stichting Geboortebewegen met #genoeggezwegen als doel dit te doorbreken. Het taboe bestaat omdat het een bevalling een intieme gebeurtenis betreft waarbij je afhankelijk bent van je zorgverlener tijdens je bevalling. Vrouwen in onze cultuur krijgen van jongs af aan mee dat het voornaamste is dat de baby gezond geboren wordt. Op het platform #genoeggezwegen krijgen vrouwen echter de ruimte om zonder schroom en schaamte hun ervaringen te delen door ‘tekst in beeld’ te plaatsen in het fotoalbum, zie https://www.facebook.com/GeboorteBeweging/.

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email