Nieuwsbrief

Evenementen

    Geen evenementen

Verplicht melden wanneer kinderen niet zijn ingeënt op kinderopvang

Minister van Volksgezondheid Edith Schippers heeft als doel ouders inzicht te geven in hoeveel kinderen op het dagverblijf of de school van hun kind zijn ingeënt. Hiertoe laat zij onderzoeken of crèches en scholen ouders kan verplichten hun vaccinatiegraad bekend te maken. De meerderheid van de Tweede Kamer zou wel voorstander zijn van een dergelijke meldplicht.

De blootstelling aan niet-ingeënte kinderen in de kinderopvang kan gevaarlijk zijn voor baby’s die nog niet zijn gevaccineerd. Voorlopig is niet het plan dat kinderdagverblijven niet-ingeënte kinderen weigeren. Ouders kunnen hierdoor zelf de afweging maken of zij hun kind op het kinderdagverblijf willen houden of niet. Op dit moment vragen kinderdagverblijven wel of kinderen zijn gevaccineerd, maar geven deze informatie meestal niet door aan andere ouders.

Het merendeel van de kinderen wordt nog steeds ingeënt. De deelname aan het Rijksvaccinatieprogramma (RVP) is met 92 tot 99 procent volgens het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) nog steeds hoog. Wel is sprake van een lichte daling bij vaccinaties voor zuigelingen. Recent werd bekendgemaakt dat het RIVM 2 miljoen euro uittrekt om ouders meer uitleg te geven over vaccinaties omdat ouders hierover steeds meer vragen hebben.

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email