Nieuwsbrief

Evenementen

    Geen evenementen

Moeders hebben onderling veel kritiek op elkaar

Het moederschap lijkt voor veel vrouwen een onderlinge strijd. Of het nu gaat over wel of geen borstvoeding geven. Het gebruikmaken van kinderopvang en het aantal dagen kinderopvang.

Thuismoeder zijn of juist een (fulltime) werkende moeder….het zijn enkele voorbeelden van onderwerpen waar moeders de discussie met elkaar over aangaan en daarbij flinke kritiek op elkaar kunnen uiten.

Waarom zijn moeders onderling zo hard voor elkaar en hebben we overal al snel en oordeel over? Uit onderzoek blijkt dat maar liefst 90% van de moeders kritiek heeft op andere moeders. De kritiek betreft diverse onderwerpen: van het geven van borstvoeding tot aan haar vervelende kinderen. Psycholoog Roos Woltering geeft als oorzaak van de vele kritiek die vrouwen elkaar geven: “Vrouwen vergelijken zich vaak met elkaar en plaatsen zichzelf in het perspectief van de ander. Zo denken we in een vriendengroep vaak hetzelfde over veel onderwerpen. We streven er graag naar het met elkaar eens te zijn. Dus wanneer je vriendin een andere keuze maakt, zoals de keuze om fulltime voor haar kind te zorgen, is dit aanleiding om over je eigen keuze te twijfelen. Want hoe kan ze haar baan opzeggen, terwijl jullie het allebei altijd zo belangrijk vonden om te werken?”

We zouden beter worden in het minder snel oordelen over anderen door goed na te denken waarom iemand een keuze maakt, die je overigens niet altijd hoeft te begrijpen. En bedenk dat het gevaarlijk wordt wanneer je op een negatieve manier over andermans keuze praat, terwijl de persoon in kwestie er niet bij is. Zeg eens wat sneller ‘Wat goed van je!’, zonder direct te oordelen, en belangrijker: zonder het op je eigen situatie te betrekken.”

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email