Nieuwsbrief

Evenementen

  Geen evenementen

Waar let ik op bij het kopen van een kinderstoel?

Wat is een kinderstoel

Vanaf het moment dat je kindje stevig kan zitten, zonder om te vallen, mag hij in een kinderstoel zitten. Totdat je kindje ongeveer 3 jaar oud is, zul je een kinderstoel veel gebruiken. In een kinderstoel kan je kindje eten en kan hij op dezelfde hoogte bij jou en je partner aan de eettafel zitten. Het is belangrijk dat een kinderstoel veilig en comfortabel is. De meeste kinderstoelen zijn voorzien van een veiligheidsbeugel of hebben een klein tafeltje aan de voorzijde van de zitting. Hierdoor kan je kindje niet gemakkelijk uit de stoel glijden of klimmen. Verder zijn veel kinderstoelen in hoogte verstelbaar, zodat je de stoel kunt laten meegroeien met je kind.

Kooptips voor een kinderstoel

Om ervoor te zorgen dat je een veilige kinderstoel aanschaft zijn hieronder een aantal kooptips voor je op een rijtje gezet:

 • Gordeltje: Een kinderstoel moet een gordeltje hebben, of de mogelijkheid hebben om er één te bevestigen. Bij het merendeel van de ongelukken met een kinderstoel is er sprake van een val doordat een kind uit de stoel wilde klimmen. Je kunt dit voorkomen met een gordeltje waarmee je je kind vastzet.
 • Schoonhouden: Het is belangrijk dat je een kinderstoel goed schoon kunt houden, wanneer je kind van het eetblad eet, moet dat immers hygiënisch zijn. Het materiaal moet hiertoe geschikt zijn.
 • Frame: Het frame van een kinderstoel moet stabiel zijn in diverse richtingen. De stoel mag niet voorover, achterover of opzij kunnen vallen. Dit kun je testen door tegen de stoel aan te leunen.
 • Eetblad: Wanneer je een kinderstoel hebt met een eetblad, dan moet dit stevig op de stoel bevestigd zijn, zodat je kind het niet kan losmaken.
 • Rechte rugleuning: Een kinderstoel moet een rechte rugleuning hebben.
 • Beknelling: Op een kinderstoel mogen geen onderdelen zitten waar je kind met zijn vingertjes tussen bekneld kan raken, of waar hij zich aan kan snijden.
 • Wielen: Wanneer je een kinderstoel hebt met wielen, dan moeten die geblokkeerd kunnen worden.
 • Inklapbaar: Een inklapbare kinderstoel moet extra beveiligd zijn om eventueel onverwachts inklappen te voorkomen.
 • Hangstoel: Een hangstoel moet extra beveiliging hebben om ervoor te zorgen dat de kinderstoel stevig aan de tafel hangt en niet los kan raken. Let ook goed op welk maximaal gewicht je kindje mag hebben in een hangstoel.

Wanneer je eenmaal een kinderstoel hebt aangeschaft, kun je een stoelverkleiner gebruiken, indien je kindje nog iets te klein is voor de stoel. Laat verder nooit je kindje alleen achter in de stoel, zelfs niet wanneer je kindje vastzit in gordels. Plaats een eventuele voetensteun van de kinderstoel op een hoogte waarmee je kindje steun heeft, maar niet kan staan. Zet de kinderstoel zodanig neer, dat je kindje zich niet kan afzetten tegen een tafel of iets anders, waardoor de stoel zou kunnen omvallen.

Bekende merken kinderstoel

Wil je weten welke merken er van kinderstoelen zijn en waar deze merken voor staan? Hieronder vind je een overzicht:

 • Childhome: Childhome is een mooi merk dat diverse artikelen levert om een complete babykamer of kinderkamer in te richten. Denk aan trendy meubels, matrassen en beddengoed. Daarnaast heeft Childhome ook veiligheidsproducten in haar assortiment, waaronder stevige deur- en traphekjes en mooie en veilige kinderstoelen. Bekijk hier Childhome kinderstoelen.
 • Top Mark: Al producten van Top Mark, waaronder kwalitatief hoogwaardige kinderstoelen, zijn met grote toewijding en vakmanschap vervaardigd. Top Mark streeft naar een goede kwaliteit en styling tegen zeer concurrerende prijzen. Onderdelen van Top Mark producten worden onder de zwaarste omstandigheden getest en geselecteerd door testbureau’s en productie mensen in samenwerking met ouders en Top Mark dealers. Bekijk hier Top Mark kinderstoelen.
 • TecTake: TecTake levert mooie produkten voor je kindje, voor aantrekkelijke prijzen, waaronder autostoelen en kinderstoelen. Wat voordelen zijn van de kinderstoel van TecTake is dat de polyester bekleding gemakkelijk schoongemaakt kan worden met een vochtige doek. Ook kan de stoel worden ingeklapt, waardoor hij weinig ruimte in beslag neemt en daarbij heel geschikt is om mee te nemen voor onderweg. Bekijk hier TecTake kinderstoelen.
 • Geuther: Al ruim 100 jaar staat Geuther bekend om haar kwalitatief hoogwaardige babyproducten. Naast boxen, kinderstoelen en wiegjes biedt Geuther een uitgebreid assortiment aan veiligheidsproducten waaronder traphekjes. Geuther streeft ernaar gezien te worden als een merk voor ouders die hoge eisen stellen aan de veiligheid van hun kind. Bekijk hier Geuther kinderstoelen.
 • Bebies First: Bebies First is een charmant en daarbij betaalbaar merk. Bebies First biedt hele kinderkamers, maar ook losse meubelen als ledikanten, bedden en kledingkasten voor in je baby- en kinderkamer. Bebies First biedt daarnaast een uitgebreide keuze aan kinderstoelen met een prima prijs-kwaliteitverhouding. Bekijk hier Bebies First kinderstoelen.

Ben je niet op zoek naar een specifiek merk voor je kinderstoel of wil je verschillende merken vergelijken, bekijk hier dan alle merken kinderstoelen.

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email