Win de leestip!

Zwanger en ouder verloot 3 exemplaren van Kinderboekenweek Gouden penseel boek "Fabeldieren" onder haar trouwe lezers en lezeressen. Volg ons op Twitter  en Facebook  om kans te maken op een van de 3 exemplaren!
Leestip
  • Fabeldieren

    Fabeldieren

    Fabeldieren van Ludwig Volbeda heeft dit jaar het Gouden Penseel 2019 gewonnen van de Kinderboekenweek. Het juryrapport luidt: “Dit boek nam direct al een bijzondere plek in op de jurytafel. Het grote formaat met de grote kop op de voorzijde maakt meteen nieuwsgierig. Over draken, eenhoorns, griffioenen en nog veel meer. Laat maar zien dan! […]  Lees verder »
Nieuwsbrief

Evenementen

    Geen evenementen

Goede resultaten na behandeling van te vroeg geboren baby’s

vroeggeboren babyOmdat behandelingsmogelijkheden de afgelopen jaren fors verbeterd zijn is sinds oktober 2010 de richtlijn ingesteld door neonatologen en gynaecologen om kinderen vanaf 24 weken te behandelen, waartoe tot die tijd in Nederland in weinig ziekenhuizen werd besloten. De richtlijn schrijft voor dat alle baby’s van 24 weken oud nu behandeld worden tenzij ouders het niet willen óf de conditie van het kind heel slecht is.In andere landen werd al intensive care geboden aan baby’s van 24 weken.

De eerste landelijke cijfers na een evaluatie van de richtlijn laat goede resultaten zien. Van de 178 baby’s die in Nederland na circa 24 of 25 weken zwangerschap in 2011 zijn geboren, leeft de helft nog. Het overlevingsresultaat blijkt volgens onderzoek van het AMC vergelijkbaar met dat in andere landen, na behandeling in een couveuse van baby’s van 24 weken oud.

Het belangrijkste is echter hoe gezond de kinderen op lange termijn zijn, wat nog niet bekend is. Veel organen van een baby die na 24 weken wordt geboren in plaats van na de gebruikelijke 40 weken zijn nog onderontwikkeld. Het AMC volgt de kinderen zodoende tot zij 6 jaar oud zijn.

 

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email